I disse bankene får du best rente på sparepengene dine

Sjekk rentebetingelsene på din sparekonto, og flytt pengene til en annen bank om nødvendig. Bildet viser vår nye komplette seddelserie. Foto: Norges Bank/ Nils S. Aasheim

Aldri før har vi satt inn så mye penger på sparekontoene våre som under koronapandemien. Det er derfor nå ekstra viktig å finne bankene med de beste innskuddsrentene.

Mange ville nok trodd at koronapandemien, hvor mange ble arbeidsledige og permitterte, ville føre til at sparekontoene våre ble tappet.

Det er nok trolig også realiteten for en god del av oss, men for landets innbyggere sett under ett er fasiten en helt annen.

For fra tredje kvartal 2019 til tredje kvartal 2020 var veksten i husholdningenes bankinnskudd på hele 119 milliarder kroner, noe som er ny rekord, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det er til sammenligning dobbelt så mye som i de fire kvartalene frem til tredje kvartal 2019.

Årsaken til denne ekstraordinære veksten er at reduksjonen i lønnsinntekter og utbytteinntektene har blitt mer enn kompensert av reduksjonen i konsumet og de økte overføringene fra staten.

Ved utgangen av tredje kvartal 2020 hadde husholdningene 1447 milliarder kroner innestående på bankinnskudd.

I gjennomsnitt utgjorde det nesten 350.000 kroner per person over 18 år.

Les også: Skattekalender for 2021: Her er de viktigste datoene

Du trenger ikke å godta null i innskuddsrente

Med så mye penger på bok, er det også viktig å ha gode betingelser.

Pengenytt har derfor laget en oversikt over de sparekontoene som per nå har de beste flytende rentene.

I rangeringen er det forutsatt 350.000 kroner på konto, og at opprettelse av konto ikke krever kjøp av andre produkter.

Annonse:


På topp troner Instabank, OBOS-banken og yA Bank, hvor du per i dag får 1,15 prosent rente. Merk at OBOS-banken krever at uttak må varsles 31 dager i forveien.

Videre så gir BB Bank 1,11 prosent rente på sin sparekonto.

Rett bak det igjen finner vi Avida Finans, Monner, Nordax Bank og Næringsbanken, som alle tilbyr deg 1,10 prosent i effektiv rente.

Merk at garantert innskuddsbeløp i Avida Finans og Nordax Bank kun er på 1.050.000 svenske kroner. I de andre bankene nevnt over er beløpet på to millioner norske kroner

Beste innskuddsrenter februar 2021. * Forutsetter medlemskap. Uttak må varsles 31 dager i forveien. ** Sikret innskuddsbeløp er SEK 1.050.000. I de andre bankene er beløpet på to millioner norske kroner. *** Uttak må varsles 3 måneder i forveien.

Les også: Dette avgjør om det er lønnsomt å ta ut alderspensjon fra fylte 62 år eller ikke

Mye penger å hente for de med store innskudd

Når det gjelder fastrenteinnskudd, får du per i dag de beste tilbudene for ett års binding hos Bluestep Bank, Nordax Bank og BB Bank. Alle tilbyr ett års fastrentekonto til 1,25 prosent.

Er du villig til å binde sparepengene dine i to år, får du 1,30 prosent p.a. i Nordax Bank og 1,29 prosent p.a. i Bluestep Bank.

Prosenter trenger ikke å si all verden for mange, men hvis det blir snakk om kroner og øre kan det være enklere å forstå.

For å illustrere med et eksempel, så øker dine renteinntekter med 4025 kroner i året om du har 350.000 kroner i innskudd og får en rente som er 1,15 prosent høyere enn du har i dag.

Før du velger bank(er) å plassere sparepengene dine, vær klar over at rentene på innskudd ofte varierer med beløpets størrelse. Rangeringen i tabellen over kan derfor være annerledes for innskudd over og under 350.000 kroner.

Enkelte banker har dessuten restriksjoner på hvor mye du kan plassere hos dem, og/eller andre særbestemmelser.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Rekordmange nordmenn eide aksjer ved nyttår, og dette var de mest populære å eie

Pensjonister, offentlig ansatte, uføre og arbeidsledige får ikke egen pensjonskonto

Dette skjer om du overfører penger til feil konto

Dette er prisen du må betale for å gjøre døde om til diamanter

Over hundre tusen aksjefondsparere betaler en tredjedel av forventet avkastning i gebyrer