Forbrukertilsynet vil straffe telefonselgere i Telenor

Forbrukertilsynet har nå fattet forbudsvedtak mot Telenors telfonsalg. På bildet vises hovedkontoret på Fornebu. Foto: Telenor

Telenors telefonselgere har i lengre tid kontaktet kunder som har reservert seg mot telefonsalg og tilbudt disse ulike tjenester fra selskapet. Nå har forbrukertilsynet fått nok og fattet forbudsvedtak.

Annonse:


Elisabeth Lier Haugseth, direktør i Forbrukertilsynet. Foto: Kimm Saatvedt

Forbrukertilsynet har mottatt mange klager fra bredbåndskunder hos Telenor som reagerer på at de har blitt ringt opp med tilbud om å bestille mobilabonnement.

Felles for alle klagerne er at de var reservert mot telefonsalg, enten i Reservasjonsregisteret eller direkte hos Telenor.

– Telenor mener de holder seg på riktig side av loven, men det er vi uenig i. Derfor har vi nå fattet forbudsvedtak, sier Elisabeth Lier Haugseth, direktør i Forbrukertilsynet, til egne nettsider.

– Det er tillatt å ringe kunder som har reservert seg mot telefonsalg for å tilby dem tilsvarende tjenester som de alt har kjøpt, men Telenor tolker etter vårt syn dette unntaket for vidt, utdyper Haugseth.

Forbrukertilsynet har også fattet forbud mot at Telenor fortsetter å ringe forbrukere som har gitt beskjed direkte til selskapet om at de ikke ønsker å bli oppringt.

Telenor må heretter betale en tvangsmulkt på 30.000 kr for hver ulovlige oppringning.

Forbrukertilsynet opplyser at Telenor kan klage på vedtaket til Markedsrådet, og at klagefristen er på tre uker.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook, Twitter eller LinkedIn.

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Slik blir den nye skattemeldingen

Skatt til gode eller restskatt? Du kan sjekke allerede nå

Regjeringen innfører strengere krav til forbrukslån og kredittkort

Forsikringssvindler hevdet han reiste med en 65″ TV i kofferten

Frekk svindelmetode med kredittkort brer om seg