Flere enn normalt brukte feriepengene på å kvitte seg med gammel innkassogjeld

Christopher Vogt leder avdelingen Overvåk i Kredinor. Foto: Kredinor

Inkassobyrå med «all time high» innbetalinger i juni.

Skrevet av: Kathleen Buer, ABC Nyheter (Pengenytt samarbeider med ABC Nyheter. Les mer om det her. Denne artikkelen ble først publisert på ABC Nyheter)

I juni ble ferie- og skattepenger utbetalt. Samme måned mottok inkassobyrået Kredinor 420 millioner kroner til nedbetaling av inkassogjeld. Innbetalingene kommer fra rundt 78.000 personer og totalen er «all time high» for innkassobyrået

– Totalt innbetalte beløp økte med hele 45 prosent i juni i forhold til en normalmåned, sier Christopher Vogt, leder av avdelingen for overvåking i Kredinor i en pressemelding.

Ifølge Vogt har flere enn normalt brukt feriepengene på å kvitte seg med gammel innkassogjeld.

– I år har vi vært mer proaktive enn tidligere rundt utbetaling av feriepengene og det har vært positivt. Vi opplever ofte at inkassogjelden kan virke uoverkommelig for de som skylder penger. Mange av de vi snakker med blir lettet når vi tar kontakt for å finne løsninger, også der det tidligere har vist seg å være vanskelig, sier han.

Totalt ble det utbetalt 28,6 milliarder skattekroner i 2016. Ifølge en undersøkelse fra DNB planla ti prosent å betale ned gjeld.

– Med feriepenger og eventuelle skattepenger er juni en gyllen måned for å komme seg økonomisk ovenpå. Har du dyr gjeld som forbrukslån eller kredittkortgjeld bør det stå øverst på prioriteringslisten din. De ekstra kronene bør også fylle på bufferen i tilfelle uforutsette utgifter, sa forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB til ABC Nyheter i juni.

Denne artikkelen ble først publisert på ABC Nyheter.