Engangsbatterier 100 ganger dyrere enn ladbare batterier!

tools Bernt Sivertsen, TOOLS. Foto: Bonobos-

Lading har blitt en helt naturlig del av hverdagen vår. Vi lader mobilen, datamaskinen og bilen, men vi lader derimot ikke det vi egentlig burde lade – nemlig batterier. Det mener Bernt Sivertsen hos batteriprodusenten GP er synd.

– Markedet i dag bærer preg av at folk ikke helt har forstått alle fordelene med ladbare batterier. Vi ønsker å vise at GP er med på fremtiden og overgangen til ladbare batterier, samtidig som vi er nødt til å tilby de faste, vante alkaliske batteriene som folk flest bruker. Selv om alle GPs Ultra plus- og ReCyko-batterier er svanemerket, så er det ikke til å stikke under en stol at alkaliske engangsbatterier er et globalt miljøproblem.

Faktisk kaster nordmenn hele 75 millioner engangsbatterier i søpla hvert år. Ladbare batterier står for under fem prosent av nordmenns forbruk av batterier.

Ladbare batterier har blitt betydelig bedre

GP startet å selge ladbare batterier i Sverige så tidlig som på 90-tallet. Den gangen var imidlertid ikke teknologien god nok.

– Mange husker fortsatt hvor lite praktisk ladbare batterier var den gangen, med rask utladning og kort levetid. Det har skjedd mye siden den gang, og dagens ladbare batterier er designet for daglig bruk og lang levetid. Tiden der de ladbare batteriene måtte lades hvert kvarter og gikk tom over natta er heldigvis forbi.

Ladbare batterier har blitt betydelig bedre siden lanseringen på 90-tallet forteller Bernt Sivertsen i GP Batterier

Han forteller at mens 7-8 prosent av batterier i Sverige er ladbare i dag, er tallet kun 4-5 prosent i Norge.

– Gammel vane er vond å vende. Vi skjønner at det ikke er lett å kaste seg over ladbare batterier med historikken i bakhodet. Men, realiteten i dag er at fordelene med ladbare batterier er mange og betydelige.

– Sparer inn investeringen etter 6-8 ladinger

Når du har et batteri som du kan lade om og om igjen, så skjønner de fleste at det er økonomisk smart.

– AA Pro batteriene vi selger hos TOOLS nå tilsvarer faktisk hele 1500 alkaliske batterier. Men den viktigste forbedringen for ladbare batterier i dag er at når du har ladet et Pro-batteri kan du legge det i skuffen og om et år så har det bare tappet 6-7 prosent av strømmen og er fortsatt fullt brukenes, poengterer Sivertsen.

Et oppladbart batteri tilsvarer hele 1500 alkaliske batterier

Når man handler hos TOOLS er også de oppladbare batteriene alltid ladet opp.

– Faktisk sparer man inn investeringen i våre oppladbare batterier etter så lite som 6-8 ladinger, poengterer han.

GPs batterilader er en liten boks med plass til fire batterier. Den har usb-c i enden, og kan lades i sigarettenneren i bilen. Dermed har du alltid fulladede batterier med deg.

– Både AA og AAA kan lades i samme laderen, og du kan også bruke batterier fra andre merker, fortsetter Sivertsen.

Alle GPs ladbare batterier er 94 prosent resirkulerbare, og vi bruker minimum ti prosent av det resirkulerte stoffet for å bygge et nytt batteri. Husk å alltid levere gamle batterier til gjenvinning.

Alle GPs ladbare batterier er 94% resirkulerbar

– Batteriene settes enkelt ned i et spor, og da leser dokkingstasjon hvilket batteri som lader, hvor mye lading som trengs, om det er noen feil, egentlig all den info du trenger.

I tillegg til å fungere godt i alle ting som trenger batterier, så fungerer ladbare batterier også bra i veldig lav temperatur.

– Det er ingen problem å bruke batteriene i rundt 20 minusgrader, mens alkaliske batterier “hoster og harker” allerede rundt frysepunktet.

Alkaliske engangsbatterier

Sivertsen forteller at de fortsatt kommer til å tilby alkaliske batterier som folk flest er vant til og bruker.

– Vi tilbyr derfor fortsatt 40-pakning med GP Ultra Plus. Dette er våre nyeste og beste alkaliske batterier, som også selvfølgelig er svanemerket, forteller han.

GP Ultra Plus er GPs mest kraftfulle engangsbatteri, og er perfekt for de som trenger mye power.

– De har en veldig god holdbarhet på 10 år, og de har veldig bra med energi i seg, avslutter Bernt.