Denne banken har det billigste boliglånet nå

Sparebanken Øst har nå landets billigste boliglån, ifølge Finansportalen. Bildet viser bankens lokaler på Bragernes torg i Drammen. Foto: Sparebanken Øst

For noen uker siden kuttet Danske Bank boliglånsrenten til under to prosent. Nå får banken konkurranse fra Sparebanken Øst.

Er du medlem av fagforeningene Akademikerne har du i en tid fått boliglån til 1,95 prosent nominell rente (2,01 prosent i effektiv rente) i Danske Bank.

Nå kutter også Sparebanken Øst lånerenten, gjennom sitt lavpriskonsept Boligkreditt.no, melder Dagens Næringsliv (DN).

Der kan du nå få en nominell rente på 1,87 prosent, noe som tilsvarer 1,89 prosent i effektiv rente, dersom det er god sikkerhet på lånet.

– Det må være Norges billigste rente, vel? Jeg kan ikke skjønne noe annet, sier Jan Roger Vrabel, direktør for personmarkedet i Sparebanken Øst, til DN.

Boligkreditt.no er det Sparebanken Øst kaller et «konsept», en egen juridisk enhet i banken, som kun driver med boliglån til lave priser.

Forutsetningen får å få denne gunstige renten er imidlertid at belåningsgraden er under 50 prosent. Det vil si at boligverdien er mer enn dobbelt så høy som boliglånet ditt.

Er belåningsgraden under 60 prosent kan du få en nominell rente på 2,03 prosent (2,05 prosent i effektiv rente) i samme bank.

– Vi har lav risiko og et selvbetjent konsept, som gjør at vi kan være rasende billig. Vi forventer en del oppmerksomhet og etterspørsel, sier Vrabel.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Disse to triksene kan spare deg for tusenlapper i boliglånsrenter

Ny rapport: Du betaler 4150 kroner for mye i rentekostnader på boliglånet

Så mye tjente du på å ha boliglån i fjor

Finans Norge tar grep etter avsløring om villedende markedsføring av IPS

Her er alt du må vite om den nye IPS-ordningen