Verdens beste sommerjobb er ledig

Norges Livredningsselskap Å jobbe som Strandlivredder handler om å være ute på stranden hele sommeren, og jobben er ledig for deg i alderen fra 16 år. Foto: Andre Clark Utvik.

Å jobbe som Strandlivredder handler om å være ute på stranden hele sommeren, og jobben er ledig for deg i alderen fra 16 år.

– Vi trenger 25-30 Strandlivreddere i sommer på Oslo-strendene, sier koordinator Maja Hogseth i Norges Livredningsselskap (NLS).

I 25 år har Norges Livredningsselskap voktet Oslo-strendene fra midten av juni til slutten av august. I år er søknadsfristen for årets beste sommerjobb 18. mars.

Hva er Strandtjenesten

Tjenesten består av Strandlivreddere – gutter og jenter – som er utdannet av Norges Livredningsselskap. For å bli strandlivredder må du være 18 år og gjennomgå et betydelig undervisningsprogram. Som 16 åring kan man søke som assistent. 

– Det er kun Norges Livredningsselskap som har autoriserte og godkjente strandlivreddere i Norge, sier koordinator Hogseth i Norges Livredningsselskap.

Life Saving Federation

NLS er tilknyttet International Life Saving Federation (ILS) som er et internasjonalt forbund med søkelys på forebyggelse av drukning, trygghet i vann, livredning og livredningsidrett.

– Strandlivredderoppgaven har til hensikt å gjøre det tryggest mulig for brukerne av strendene. Hovedoppgaven er å forebygge at drukningsulykker skjer, sier Hogseth.
De skal samtidig føre oppsyn, gi redningshjelp og førstehjelp ved eventuelle skader eller ulykker. Strandlivreddere tilkaller nødetatene når dette er nødvendig og er raskt på banen. Arbeidet strandlivreddere gjør innebærer betydelig kontakt med publikum.

Krevende 

Å være strandlivredder er et krevende, viktig og mangfoldig arbeid. Det kreves et våkent blikk under alle forhold, og selv om det finnes rolige perioder kan det plutselig bli alvorlige hendelser, og liv må reddes. Heldigvis er det ikke de alvorlige situasjonene som preger hverdagen. Vi opplyser vi publikum om forholdene og hvordan ferdes og bade trygt på stranden eller gi førstehjelp ved alt fra solforbrenning, brent av manet osv. til mer alvorlige skader som hodeskader.

Fysisk test

Aktuelle kandidater må gjennomføre en fysisk test, og bestå en utdanning. I tillegg må det levere plettfri vandel. Utdanningen består av teori, praksis og tester. Strandlivredderne snakker med strandgjestene, holder et generelt øye på alle, og spesielt på utsatte grupper. NLS foretar en risikovurdering av stranden i forkant.

– Dette danner grunnlaget for hvordan plasseringen, hva vi trenger av utstyr og andre faktorer spiller inn for å kunne hjelpe strandgjester på en hensikts- og kvalitetsmessig måte, sier Hogseth.

I fjor var 35 Strandlivreddere i sving på fire strender i Oslo-området i samarbeid med Oslo Kommune. De reddet 34 personer fra drukningsfare og var involvert i hele 7,433 med små og store hendelser på strendene. Send søknad og e-post til: maja.hogseth@livredning.no