Tusentalls skandinaver kan miste leilighetene etter at timeshare-selskap har meldt oppbud

Mange skandinaver risikerer nå å miste sine boliger etter at et stort timeshare-selskap har meldt oppbud. Bildet viser stranden Playa las Teresitas nord på øya. Foto: Pixabay

Et femsifret antall skandinaver risikerer å miste ferieleilighetene sine etter at timeshare-selskapet Silverpoint Vacations på Tenerife nå har bedt om at det åpnes konkurs.

Silverpoint Vacations SL, som blant annet har turistanleggene Palm Beach Tenerife, Club Paradiso, Beverly Hills Heights, Hollywood Mirage, Palm Beach Tenerife og Club Paradiso, er insolvent, skriver nettstedet Canariajournalen.

Det betyr at selskapet ikke lenger er i stand til å oppfylle sine forpliktelser etter hvert som de forfaller, samt at betalingsproblemene ikke bare er forbigående.

Selskapet har derfor selv bedt om at det åpnes konkurs.

Ifølge Canariajournalen har Silverpoint Vacations tapt en lang rekke rettssaker anlagt av kunder som vil ut av sine kontrakter, da disse tidligere er kjent ugyldige.

Silverpoints salgsselskap beskyldes av flere advokatselskap for å ha forsøkt å omgå regelverket som regulerer timeshare-markedet.

Annonse:


Dette ved å tilby varianter av ferieboligpakker, hvor kundene for eksempel kjøper en leilighet i en av Silverpoint Vacations hotellbygninger, og betaler hele beløpet på omkring to millioner kroner med en gang.

Dette gjør de mot et løfte om å få skjøtet i løpet av tre år.

Silverpoint Vacations har imidlertid ikke eid leilighetene de har solgt, og derfor er det svært tvilsomt om kjøperne noen gang kommer til å få skjøtene.

– En del av de nye metodene for å selge ferieboliger ligner mer på bedrageri, sier Robert Lindgren i det spanske advokatselskapet Abogados LR (LR Advokater) til Canariajournalen.

Advokaten mener mange andre klienter skal ha kjøpt samme type produkt av andre selskaper som ennå ikke har begjært konkurs.

Lindgren påpeker at det også fins andre typer ferieboligtilbud man bør se opp for. Et av disse er tilbud om å kjøpe aksjer i spanske selskaper som eier feriesertifikat utstedt av Silverpoint Vacations.

Disse sertifikatene og aksjene er nå i prinsipp verdiløse, hevder han.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Forsikringsselskap: Mange eldre risikerer millionregning etter ferieturen

Kraftig verdiøkning på ferieboliger i Tyrkia smuldrer nå bort for flere tusen nordmenn

Du kan spare 2500 kroner på å bruke riktig betalingskort i utlandet

Coop-medlemmer får nå minst 600 kroner i rabatt på sydenturer

Skattekalender for 2020: Her er de viktigste datoene