Topp 5 låter om penger

musikk iphone Musikk, illustrasjosnbilde. Foto: Pixabay.

Det er sommer og snart ferie, for noen er det kanskje allerede ferie, og da er det avslappende å høre på litt musikk. Det er mange bra sanger og låter om penger. Og det er jo på sin plass at vi presenterer en toppliste med tidenes 5 beste låter om penger – ifølge Pengenytt.no.

Det er ikke lett å finne de 5 absolutt beste penge-låtene gjennom tidene, men vi har sannelig gjort et forsøk. Vi har trålet gjennom mange gode låter, flere kjente – og noen ukjente, for å finne de absolutt beste. Enjoy!

5. Vidar Sandbeck – Pengegaloppen. Dette er en norsk klassiker fra den tiden TV-apparatene var sort/hvitt. Dette må vel sies å være den mest kjente norske låten om penger. Det er også den eneste norske låten på topp 5-listen.

4. Elton John – Goodbye Yellow Brick Road. Dette er en flott låt med superstjernen Elton John som handler om å finne sin frihet, og å ikke la status eller penger definere deg og din personlighet.

3. Madonna – Material Girl. Denne låta med superstjernen Madonna handler jo om det materialistiske, og dermed i høyeste grad også om penger. Det blir pallplassering og bronsjeplass for Madonna.

2. Dire Straits – Money For Nothing. For alle som husker MTV er dette en TV-klassiker fra en gruppe med gode musikere og låten er meget bra. Og jo, denne låten handler selvsagt om penger. Denne låta fortjener absolutt sølvplass.

1. Pink Floyd – Money. Førsteplassen på topp 5-listen med de beste låtene gjennom tidene om penger må selvsagt gå til det legendariske bandet Pink Floyd. Låten handler om grådighet og ønsket om penger. Gullplassen går vel fortjent til denne.