Tips: Datingaktiviteter som ikke tømmer lommeboken

dateDating, illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.

Som sommeren går mot sin avslutning her i Norge, øker ønsket om å nyte så mye tid som mulig utendørs. Kanskje du har funnet en spesiell sommerflørt som får hjertet ditt til å slå litt raskere?

Her gir Tinder forslag til datingalternativer som gir deg minneverdige opplevelser på tampen av sommeren, og som ikke trenger å koste skjorta. Ifølge Tinder sin rapport Future of Dating 2023 er det interessante funn som peker på folks preferanser når det gjelder aktiviteter.

Unge single i alderen 18-25 år liker å gå på piknik (41 %), eller gå tur og drikke kaffe (88 %). Når det gjelder utendørs underholdning, som konserter og kino, viser rapporten at 33% av respondentene foretrekker å date utendørs.

–Dating handler om autentisitet. Gen Z ser ikke lenger etter en stilig restaurant. Det som er viktigere er at daten, uavhengig av sted eller aktiviteter, gjør det mulig for begge å være autentiske. Fra pikniker til museer finnes det noe som vil fungere for å bli kjent med din match, uten å tømme lommeboken, sier Elin Sivard, Nordisk kommunikasjonssjef for Tinder.

Her kommer tips til rimelige dater i sommer – slå deg løs

En piknik i parken –Det finnes et hav av fine parker i Norge, og vi kan garantere at du finner en fin park, uansett hvor du du bor –pakk med niste, et stort teppe og nyt en fantastisk sommerdag i parken sammen. Ønsker du å gjøre det lille ekstra som får daten til å bli overrasket? Finn ut hva matchen din liker -er det spesielle drinker eller snacks? Til syvende og sist er det den perfekte icebreaker og lar deg bli bedre kjent med dem.

Utforsk kunst –Å gå på museum på en date har vist seg å være en fantastisk mulighet for mennesker å utforske kunst, historie og kultur sammen, samtidig som de kan diskutere kunsten. Å besøke museer er blant de 10 mest populære aktivitetene for unge single i Norge. Det finnes det en rekke rimelige datingopplevelser som lar deg og din partner utforske byens kulturelle skatter uten å måtte sprenge budsjettet –som den imponerende skulpturparken i Vigelandsparken.

Ta beina fatt og utforsk byen –I stedet for å sitte ansikt til ansikt på en kafé, kan dere ta beina fatt eller finne en bysykkel og utforske byen på to hjul –en perfekt første date, samtidig som dere får vært aktive. Å gå eller sykle gir umiddelbart noe å prate om, enten det er å diskutere hvor du skal dra eller hva du ser på veien.Dessuten kan en tur bidra til å berike samtalen, da dere begge får se og oppleve ting rundt dere i omgivelsene, noe som gir dere flere samtaleemner. Og pass på at du velger behagelige sko!

Treningsdate –Mange menneskerverdsetter å holde seg i form og leve en aktiv livsstil, og å trene sammen på en date kan være en flott måte å kombinere fysisk aktivitet med kvalitetstid. Å trene er faktisk den mest populære interessen blant norske Tinder-medlemmer i alderen 18-25 år.Enten det er en tur i naturen eller en treningsøkt på treningsstudioet, gir trening på date muligheten til å dele en felles interesse og skape et bånd gjennom felles anstrengelser.

Under pandemien oppsto det nye og kreative måter å date på, ettersom det var begrensninger på hvor folk kunne møtes. Disse trendene har vedvart. Mulighetene er uendelige når det kommer til kreative date-ideer. Det handler ikke bare om stedet, men om kvalitetstiden dere får sammen for å bli bedre kjent.