Sverige kan få tiggeforbud

Illustrasjonsbilde: Michael Coghlan/ Flickr.com

Den svenske regjeringen vurderer om de skal innføre tiggeforbud. Sivilminister Ardalan Shekarabi fra Socialdemokraterna (S) vil se på erfaringene fra modellene i Danmark og Norge.

Det var under et møte på Reykjavik i forrige uke at Shekarabi lanserte forslaget om forbud mot tigging, skriver Dagens Nyheter.

– Målet må være å få bort tiggingen. Det er ingen løsning på fattigdommen. Løsningen på diskrimineringen og folk uten arbeid i Romania og Bulgaria er ikke, og kommer ikke til å være, at vi har tigging på svenske gater, sier Ardalan Shekarabi til avisen.

Det anslås at det er rundt 4000 tiggende EU-migranter i Sverige.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Usikker på valg av modell

Shekarabi sier at Sverige har brukt mye energi på å ha en dialog med de berørte landene, og at flere viktige prosjekt er på gang.

– Men vi ser at problemet i våre gater fremdeles er der. Da er det naturlig at vi tar del i erfaringene fra andre land og at vi ikke utelukker noen løsninger, sier han.

Om det bør være et nasjonalt forbud som i Danmark eller om det bør være opp til hver enkelt kommune som i Norge, har han ennå ikke tatt stilling til.

Les også: Svensk bilindustri hamstrer norske ingeniører

Les også: Bare to av ti vil gå ned i lønn for å unngå å miste jobben

Les også: Gatesalg av sigøynerblader: God årslønn i Folk er Folk