Sverige gir bensin-støtte: NAF etterlyser handling fra Vedum

drivstoff Illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.

Den svenske regjeringen har besluttet å kutte drivstoffprisene, i form av lavere pumpepris og direktestøtte til alle bileiere. Nå etterlyser NAF samme evne til handling i Norge.

– Vedum må komme på banen raskt, og med noe som monner. Sverige viser at det er mulig, nå må Norge følge etter.

Det sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF, Norges Automobil-Forbund.

Sverige viser vei

Den svenske drivstoffpakken består av tre elementer: Lavere drivstoffavgift, en utvidet reisefradragsordning, og en kontantstøtte til alle landets bileiere. De som bor i distriktene får 1500 kroner, de som bor i byene får 1000 kroner i støtte. Avgiftene i Sverige settes umiddelbart ned med 1,30 kroner, deretter med ytterligere 50 øre literen fra mai.

Forventer avgifskutt

– Med en literpris som nærmer seg 30 kroner literen utgjør ikke et par kroner all verdens for den enkelte. Det viktigere her er at Sverige viser vei og retning. Nå må regjeringen og Vedum komme på banen med noe som monner, sier Ryste. – Vi forventer at de store pengene brukes på å kutte avgiftene slik at det synes på pumpeprisen, sier hun.

NAF er også åpne for en kontantstøtte, slik svenskene nå innfører. – En kontantstøtte kan bli en vinn-vinn for trafikken. Det vil bety at de som trenger pengene til drivstoff bruker dem til det, mens bilister som finner andre og rimeligere måter å reise på kan bruke pengene på andre ting, sier hun.

Tidligere har flere partitopper i Senterpartiet etterlyst lavere drivstoffpriser.