Skandiabanken skifter navn

I november skifter Skandiabanken navn til Sbanken. Bildet viser Magnar Øyhovden, leder for Skandiabanken i Norge. Foto: Skandiabanken

Skandiabanken skifter både navn og profil fra november. Dette skyldes at de ble en selvstendig bank og børsnotert for snart to år siden.

Annonse:


Det nye navnet blir Sbanken. Banken vil med det kvitte seg med navnet til sin tidligere svenske eier Skandia.

I prosessen med å finne nytt navn har forenkling og hensynet til gjenkjennelse vært avgjørende. Dette for å understreke at konseptet til banken videreføres, skriver de i en pressemelding.

– Vi ønsker å understreke ambisjonen om å gjøre banktjenester enklere på alle måter, og samtidig vise at kjernen i det kundedrevne nettkonseptet vårt fortsetter. Derfor har vi valgt Sbanken, sier daglig leder Magnar Øyhovden.

Navneskiftet skal etter planen skje i november, gitt at det blir godkjent på ekstraordinær generalforsamling 14. september og senere godkjent av foretaksregisteret.

Skandiabanken har budsjettert med å bruke rundt 20 millioner kroner i forbindelse med bytte av navn og logo.

Les også: 82 prosent av kundene tapte penger når de investerte i dette produktet

Noe nytt, men mye videreføres

Selv om både nettbank, app og betalingskort får nytt grafisk uttrykk med ny logo og farger, forsikrer Skandiabanken at innhold, produkter og funksjoner i nettløsningene videreføres slik kundene kjenner dem.

Slik vil de nye betalingskortene fra Sbanken se ut. Foto: Skandiabanken

– Sbanken skal fortsatt være kundedrevet og brukervennlig med enkle tjenester og gode betingelser for folk flest. Vi skal fortsette å drive fram åpne løsninger som gir økonomisk frihet uten å binde kundene, og utvikle tjenester som hjelper folk til å ta smarte økonomiske valg, sier Øyhovden.

Som et ledd i profilendringen får alle kunder i Skandiabanken automatisk tilsendt nye bankkort i posten. Utsendelsene starter i oktober og vil pågå et stykke inn i 2018.

Fra november må du som kunde bruke nettadressen www.sbanken.no for å logge deg inn i nettbanken. Adressen www.skandiabanken.no vil likevel også fungere i en periode.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Nå kommer neste generasjon bankkort for fullt

Nå kan du overføre penger via talestyring på mobilen

Valutafelle lurer nordmenn på ferie for én milliard kroner

Tre metoder for å selge din utleiebolig skattefritt

Har laget et opplæringsprogram om aksjesparing «for dummies»