Fra i dag blir det enklere å investere bærekraftig

Green world concept. FOTO: Olearys, Flickr.com

Morningstar, som er en uavhengig tilbyder av investeringsanalyse, annonserte i dag at deres «Sustainability Rating for fond» er gjort tilgjengelig. Du får med det tilgang til en uavhengig og standardisert vurdering av hvor bærekraftige dine investeringer er, og benytte dette i dine investeringsvalg.

– En av Morningstars kjerneverdier er «investorer først.» Vi gjør vår Sustainability Rating tilgjengelig uten kostnad på våre globale investorwebsider. Vi mener at ratingen vil bli mest effektiv når de blir gjort lett tilgjengelig og plassert i hendene på eiere av fond og deres rådgivere, sier Steven Smit, sjef for ansvarlige investeringer i Morningstar, via en pressemelding.

Fondene mottar «Morningstar Sustainability Rating» relativt til deres Morningstar kategori, og blir beskrevet som lav, under gjennomsnitt, gjennomsnittlig, over gjennomsnitt og høy.

– Ratingen er robust og basert på en vurdering av porteføljens plasseringer, og ved å benytte denne kan investorer vurdere hvor bærekraftig selskapene i fondsporteføljene er sammenlignet med fondets konkurrenter, sier Jon Hale, sjef for analyse av bærekraftige investeringer hos Morningstar.

21.000 fond, eller over halvparten av den globale forvaltningskapitalen, er nå rangert etter bærekraftighet.

Les også: Nekter å gi erstatning til fondssparerne i DNB Norge

Skandiabanken tidlig ute

Kunder i Skandiabanken har allerede en god stund kunne kjøpt ansvarlige fond. Skandiabanken har nemlig i sin fondsliste rangert hvilke fond som investerer i selskaper som regnes som etisk uakseptable eller tvilsomme, og hvilke fond som har en positiv etisk profil.

Slik er rangeringen av fondene til Skandiabanken:

Skjermdump fra nettsiden til Skandiabanken

Skjermdump fra nettsiden til Skandiabanken