Siri Kristiansen leder Arveoppgjøret på NRK

nrk Programleder Siri Kristiansen og advokat Anne-Sofie Rolfsfjord hjemme hos familien Morvik. Foto: Benjamin Dyrdal / NRK.

Hvert år splittes familier på grunn av arvekonflikter. Hvordan unngå å bli uvenner når arven skal fordeles?

I den nye serien «Arveoppgjøret» hjelper Siri Kristiansen norske familier med, ja du gjettet riktig, arveoppgjør. Målet er at alle skal bli like fornøyde. Eller like misfornøyde.

Hvem skal arve hytta, og hvem skal få den flotte bunaden? Og hvordan i all verden deler man verdiene mellom dine, mine og våre barn? Arveoppgjør kan være vonde og vanskelige, og altfor ofte går det utover gode familierelasjoner.

Siri Kristiansen tilbake på NRK

I den nye TV-serien «Arveoppgjøret» har fem norske familier meldt seg på for å få hjelp med sine arveoppgjør.

Det er Siri Kristiansen, kjent fra «Lørdagsrådet» og «Siri og de gode hjelperne», som er programleder for «Arveoppgjøret». Hun møter familiemedlemmene for å finne ut hva de ønsker, og hva de er redde for at skal skje. For å komme nærmere en løsning samler hun deretter hele familien til stormøte, hvor de for første gang snakker sammen om arv.

Konkrete løsninger

Som faglig ekspert har Siri med seg arverettsadvokat Anne-Sofie Rolfsjord, som er partner i advokatfirmaet Bull & co advokater AS. Hun jobber til daglig med arv, skifte og familierettslige spørsmål. I serien tar hun på seg den krevende jobben som hele familiens advokat.

Målet er å finne en konkret løsning for hver enkelt familie som bevarer familierelasjonene, og som gjør alle like fornøyde – eller misfornøyde.

Disse er med i Arveoppgjøret:

Familien Robberstad fra Nesodden

Tonje har fire barn med tre fedre, og eier flere hus som hun vil at skal forbli i familien. Kan det bli et rettferdig arveoppgjør?

Familien Nordheggen fra Hadeland

Elizabeth ønsker å ta over familiegården på Hadeland. Broren Frank er redd for at arveoppgjøret skal føre til at familien blir uvenner.

Familien Skjærholt fra Oslo

En veteranbil og et deilig landsted i Sverige. Moren til Inger og Arne er 69, og vil at barna skal bli enige om arven før hun fyller 70

Familien Stephansen fra Ålesund

Alle elsker den flotte familiehytta i Larvik, men når hytta skal fordeles på tre kan det bli vanskelig.

Familien Morvik fra Bergen

Første forsøk på å bli enige om framtiden til familiehuset gikk i stå. Kan Siri og Anne-Sofie bidra til en løsning i andre runde?

«Arveoppgjøret» har premiere 14.april 19.45 på NRK 1.