Sbanken setter opp renten på innskudd og lån

sbanken Daglig leder i Sbanken, Øyvind Thomassen. Foto: Sbanken.

Etter at Norges Bank satte opp styringsrenten torsdag i forrige uke, setter Sbanken nå opp renten med 0,25 prosentpoeng på alle boliglån. Ny rente gjelder fra 29. mars. Kunder som allerede har et boliglån hos oss, beholder dagens rente fram til 11. mai. For rammelån gjelder dagens rente fram til 11. mai både for eksisterende og nye kunder.

Renten for innskudd på sparekonto og BSU blir satt opp med inntil 0,20 prosentpoeng gjeldende fra 11. mai.

– Vår beste effektive rente etter endringen vil være 2,09 % for boliglån og 1,99 % for rammelån. Vi ligger en renteøkning bak de fleste andre bankene, så renten hos oss er fortsatt svært konkurransedyktig, sier daglig leder Øyvind Thomassen.

Siden styringsrenten ble satt opp første gang i september i fjor har Sbanken kun satt opp renten to ganger med til sammen 0,50 prosentpoeng. I samme periode har Norges Bank økt styringsrenten tre ganger med 0,75 prosentpoeng, og resten av markedet har fulgt etter.

Etter nyheten om at DNB får kjøpe Sbanken kom 16. mars, har de ansatte og ledelsen i banken brukt tid på å berolige kunder som nå er usikre på hva oppkjøpet betyr for kundeforholdet deres.

– Vi forstår at Sbanken har vært mer enn en bank for noen av kundene våre, og at det er vanskelig å akseptere at vi blir kjøpt opp av en konkurrent. Men vi har ikke endret oss, og publiserer alle prisendringene i våre åpne prislister på Sbanken.no, sånn som vi alltid har gjort, sier Thomassen.

Rentene på billån, kredittkort og forbrukslån blir også satt opp med inntil 0,25 prosentpoeng. Mer informasjon om prisendringene ligger på Sbanken sin nettside, og kundene får informasjon i meldingsboksen i nettbanken og på e-post i løpet av dagen i dag.