Ringnes tilbakekaller øl. Ber deg sjekke kjøleskapet ditt

Glassflasker med Stella Artois kan inneholde glasspartikler. Illustrasjonsfoto: Pexels.com

Glassflasker med Stella Artois kan inneholde glasspartikler. Derfor tilbakekaller nå selskapets norske distributør Ringnes AS utvalgte brett av ølet med umiddelbar virkning.

Det er enda ikke meldt om noen hendelser i Norge, men det er oppdaget glasspartikler i enkelte flasker fra en bestemt produksjonsserie av Stella Artois.

Dersom du har slike flasker hjemme, bes du sjekke produksjonskode og best-før-dato. Bilde: Ringnes

Av den grunn tilbakekalles alle 33-centiliters Stella Artios-flasker i Norge med best før-dato 28.02.19 og produksjonskode 52 (dette står på baksideetiketten på flaskene).

Dette partiet stammer fra en tredjepartsleverandør som kun produserer en liten andel Stella Artois-flasker på verdensbasis, ifølge Ringnes.

Tilbakekallingen iverksettes for å sikre at flasker med potensielle feil blir fjernet fra markedet, og er et forebyggende tiltak for å ivareta sikkerheten til forbrukerne, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Tilbakekallingen gjelder ingen andre Stella Artois emballasjeformater, som bokser eller fat, og heller ikke flasker med andre datokoder.

Ringnes forventer å fjerne de aktuelle flaskene fra alle sine utsalgsteder i løpet av kort tid, men ber samtidig publikum om å sjekke kjøleskapene sine.

Finner du en eller flere av flaskene nevnt over, bes du kontakte Ringnes per epost forbrukerkontakt@ringnes.no eller ringe 22 06 95 00.

Du vil da ha rett på kompensasjon.

Det anbefales at innholdet fra produkter fra den aktuelle batchen helles ut.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Denne våren har det skjedd noe spesielt med strømprisene

Du kan spare 2500 kroner på å bruke riktig betalingskort i utlandet

Mobiloperatør gir deg norske priser på mobilbruk i ni ny land

Trær på naboeiendommen – Hvilke regler gjelder?