Rimelige møbler: IKEA kommer til Karl Johan i Oslo

ikeaRendering av IKEA Karl Johan. Foto: IKEA.

I løpet av våren 2024 åpner IKEA på Karl Johan – en sentrumsbutikk med adresse Stortorvet 7- midt på Karl Johan. Over 1000 kvadratmeter fordelt på to etasjer med et stort utvalg hjeminnredningsprodukter, planlegging- og bestilling, mat og inspirasjon – med Oslo-borgernes behov i fokus.

IKEA ønsker å komme nærmere, og være mer tilgjengelige og relevante for folk i Oslo, de bor, lever og jobber for å bidra til å skape et bedre liv i hjemmet. Med IKEA Karl Johan får Oslo-borgerne IKEA-opplevelsen – midt i byen.

– Dette blir en unik IKEA-destinasjon, og den første sentrumsbutikken i Norge. Vi har allerede flere planleggings- og bestillingspunkter på begge sider av Oslofjorden samt to varehus – nå gleder vi oss til å møte nye og eksisterende kunder midt i Oslo-gryta, sier administrerende direktør i IKEA Norge, Carl Aaby.

Mer tilgjengelige i Oslo enn noen gang

Planleggings- og bestillingstjenestene som i dag tilbys på IKEA i Akersgaten vil flyttes til IKEA Karl Johan. I tillegg vil kundene få personlig service av hjeminnredningseksperter, kunne handle produkter og se, ta og føle på IKEA-sortimentet. Det kommer også et mat- og kaffetilbud som mange forbinder med en tur på IKEA.

– IKEA Karl Johan blir et fantastisk supplement til våre eksisterende varehus på Furuset og Slependen og det nye planleggings- og bestillingspunktet vårt på Majorstuen. Vi kommer til nok et kollektivt knutepunkt med yrende liv og vi blir mer tilgjengelige i Oslo enn noen gang, sier Aaby.

Kundenes handlemønster og forventninger er i endring – særlig i storbyer som Oslo. Færre bruker bil, flere bor alene på mindre plass, netthandelen øker og man forventer rask, riktig og rimelig levering. Dette gjør at også IKEA endrer seg for å møte kundenes forventninger.