Påskeferie: Dette dekker ikke reiseforsikringen

slalomski skiheis Illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.

Ikke alle eier egne ski, og mange skianlegg tilbyr derfor utleie av det du måtte trenge. Men hva hvis det leide skiutstyret blir skadd eller stjålet?

– Vi har en del henvendelser med spørsmål om reiseforsikringen dekker dette, men som regel dekker den ikke utstyr du ikke eier selv. Vi anbefaler derfor å tegne egen forsikring hos den som leier ut skiutstyret hvis mulig, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Ikke mist skiene av syne

Å tegne en egen forsikring hos utleier av skiutstyr er ikke uvanlig. Det koster gjerne litt ekstra samt har en egenandel, men skulle ulykken være ute er det verdt det.

– Det er ofte litt kaotisk når man skal leie ski, men bruk noen minutter på å forhøre deg om skileie-forsikring. Mange store skianlegg med utleie tilbyr forsikring på utleide ski. Det kan spare deg for tusenvis av kroner hvis de blir stjålet eller skadet. Spesielt alpinutstyr er ofte kostbart og lett omsettelig, og man bør i hvert fall ikke være naiv og gå fra skiene sine ubevoktet, for eksempel i en spisepause. Da kan de bli et lett bytte for tyver, sier han.

Koster mange tusen

Alpinutstyr fås i mange priskategorier, men generelt blir utstyret stadig dyrere. Skiutleie-stedene har som regel over snittet kvalitetsutstyr.

Gjennomsnittsprisen på skiutstyr som blir stjålet eller forsvinner ligger hos Tryg på rundt 10.000 kroner.

– Har du en god reiseforsikring og du eier ditt eget utstyr blir det i de fleste tilfellene dekket hvis det blir stjålet. Unntaket er ved uaktsomhet, for eksempel om du lar skiutstyret være ubevoktet i eller ved skianlegget over lengre tid, sier Brandeggen.

Slik sikrer du alpinutstyret ditt:

  • Ha bilde av alpinutstyret ditt på mobilen. Det hjelper til å kunne identifisere utstyret.
  • Parker skiene slik at du kan holde øye med dem, selv når du er inne på en café.
  • Dersom du har leid skiutstyr bør du holde deg i oppmerkede løyper for å unngå skader.
  • Kjøp en skilås, da styrer gjerne tyvene unna dine ski, også på tog eller buss.
  • Et triks kan være å splitte skiparene og sette de et stykke fra hverandre. Tyver pleier sjelden stjele kun én ski.