Denne oppfinnelsen skal stoppe sykkeltyvene

Den nye sporingsenheten skal monteres inne i styret og kan bli sykkeltyvenes verste fiende. Foto: Telenor

Med en ny sporingsenhet på 51 gram vet du til enhver tid hvor sykkelen din er. Blir den stjålet kan du dessuten aktivere en høylytt sirene.

Annonse:


I fjor ble det meldt inn rundt 11.000 sykkeltyverier til forsikringsbransjen, men trolig er det store mørketall. Veldig få av disse syklene kommer til rette igjen.

Det vil tidligere proffsyklist og gründer av BikeFinder, Ole Martin Ølmheim, gjøre noe med.

Han har nemlig funnet opp en sporingsenhet som lett kan monteres på hvilken som helst sykkel, og som kan vise seg å bli et effektivt våpen i kampen mot sykkeltyvene.

Den er laget slik at den ekspanderer når den blir satt inn i styret, noe som gjør at den tilnærmet er umulig å få ut igjen uten et spesialverktøy.

Ettersom enheten har antenne og SIM-kort integrert, kan du til enhver tid følge med på sykkelens posisjon via en app, og få varsler når den rører seg. Enheten har også en kraftig sirene, som kan automatiseres eller aktiveres i appen.

Ole Martin Ølmheim er gründer av BikeFinder. Foto: Telenor

Vil koste 999 kroner

Enheten kommer for salg i november, men allerede nå kan den forhåndsbestilles på selskapets nettside. Prisen er 999 kroner, i tillegg til en månedsavgift på 49 kroner for SIM-kortet.

Med den forholdsvis stive prisen vil det neppe lønne seg å kjøpe enheten til de billigste syklene, men for deg som har elsykkel eller en annen dyr sykkel kan det være mer interessant.

Ved hjelp av en app kan du lett finne ut hvor sykkelen befinner seg. Foto: Telenor

Sammen med samarbeidspartner Telenor, som bistår med support, veiledning og kompetanse på ny teknologi, vil Ølmheim at enheten også skal brukes på andre ting enn bare sykler.

– Vi har allerede fått forespørsler fra klesbransjen om tilpasse teknologien til for eksempel jakker. Og den kan brukes i smartteknologi i hus og industri, eller i elektriske biler. Jo mindre størrelse teknologien har, desto større er potensialet, så sykkel er bare begynnelsen, uttaler Ølmheim i en melding.

Han understreker imidlertid at de skal bli best på sykkel først. Samtidig vil utviklingen som skjer videre også komme de første kjøperne til gode. 

– Enheten som kommer i salg i november har støtte for mange spennende funksjoner. Det har vært viktig for oss å ha produkt som vi kan fortsette å utvikle og oppdatere etter at det er ute i markedet, legger han til.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Selvkjørende biler skal nå levere pizza til amerikanere

Historisk svak krone: Har ditt aksjefond valutasikring?

Derfor vil ikke banker anbefale deg indeksfond

Velg riktig indeksfond: Store prisforskjeller