Olav Thon misbrukes i nettsvindel

Slik ser den falske posten og den falske artikkelen ut på nett. Olav Thon Gruppen oppfordrer alle om å ikke klikke på linker eller poster av denne typen.

Vær kritisk til saker om kjøpesenterkongen Olav Thon på epost og Facebook for tiden, advarer sikkerhetssjefen i Olav Thon Gruppen.

Annonse:


I en post, som blant annet spres på Facebook, hevdes det at Olav Thon «avslører et hemmelig smutthull som 9 av 10 personer vil lykkes med om de følger det».

Med posten følger en link til en artikkel som er ren nettsvindel.

– Vi opplever fra tid til annen at Olav Thon Gruppens virksomheter og noen ganger også at konsernsjefen, Olav Thon, misbrukes i nettsvindel, sier sikkerhetssjef i Olav Thon Gruppen, Ola Stavnsborg, i en pressemelding, og legger til:

– I denne nettsvindelen har de uten lov brukt et bilde av Olav Thon og skrevet en tekst som er rent oppspinn. Vi oppfordrer alle om å være kritiske og se på avsenderen til artikler, eposter og Facebook-poster før de klikker.

Olav Thon Gruppen ønsker å presisere at post og tekst som vist på bildet ikke har noe som helst med verken Olav Thon eller Olav Thon Gruppen å gjøre, og oppfordrer alle om å ikke klikke på linker eller poster av denne typen.

Nettsvindelen er meldt til Facebook.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Mange private bankkontoer blir forsøkt tappet av svindlere

30 nye nettbutikker på Forbrukerombudets svindelliste

Skatteetaten advarer mot svindel-epost