Nye smarthjemprodukter kan redusere strømforbruket betydelig

NetatmoSenk strømforbruket og strømregningen med smart strømstyring. Foto: Netatmo.

Vinter og kulde nærmer seg, og en fersk undersøkelse fra Netatmo viser at 90 prosent av forbrukerne har spart penger på strømregningen ved å bruke smarthjemprodukter.

Hele 90 prosent av respondentene svarer at de har spart på energiforbruket ved å installere en smart termostat i hjemmet. 82 prosent av de som har hatt en smart varmeløsning i mindre enn ett år sier at de har spart energi, mens tallet øker til 92 prosent for de som har brukt smarte varmeløsninger i mer enn fem år.

– Forbrukere kan finne god hjelp i de mange forskjellige smarthjemproduktene som finnes på markedet i dag. De lar deg ta kontroll over strømforbruket ditt, noe som kan gi deg lavere regninger. Reduserer man det daglige forbruket sitt, reduserer man også CO2-utslipp, så her er det flere posi0ve effekter, sier Nicklas Sandstrøm i Netatmo.

Nicklas’ fire råd for å minske strømforbruket:

  • Bytt ut tradisjonelle lyskilder med smarte lyskilder
  • Skaff deg smarte s0kkontakter som gir deg bedre oversikt over forbruk
  • Vask klær og bruk oppvaskmaskinen på tidspunkter der strømmen er billigst
  • Styr oppvarmingen i hjemmet med smarte termostater

84 prosent av respondentene i undersøkelsen svarte også at de smarte varmeløsningene har gjort det mulig å holde en behagelig temperatur i hjemmet, siden oppvarmingen, takket være oppvarmingsplanen, bare går når det trengs. Ifølge Enova kan man spare flere tusenlapper i året ved å senke innetemperaturen med bare et par grader.