Meldt styrtregn – Forventer mye vannskader

regnvær Illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.

Det er sendt ut gult farevarsel for styrtregn og kraftige regnbyger mandag og tirsdag på Sør- og Østlandet samt i Rogaland. – Med styrtregnet i august i mente forventer vi mange vannskader også nå, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Det kan enkelte steder komme opp mot 70 millimeter nedbør det neste døgnet, og i tillegg har NVE sendt ut farevarsel om jord-, sørpe- og flomskred samt fare for overvann i tettbebygde områder og på veiene.

– Som vi har erfart ved tidligere styrtregn, der det treffer blir det ofte kaotisk med kummer og avløpsrør som ikke klarer ta unna så mye regn på kort tid, og overvann som trenger inn i kjellere og underetasjer. Gjør det du kan for å lede vannet bort fra huset, og se til at det ikke ligger hindringer i veien der vannet skal renne. Er boligen i faresonen bør du fjerne gjenstander som står på gulvet i underetasjen. Få de opp i høyden, og pass også på å ikke parkere bilen nær et kumlokk, eller lavt i terrenget, sier han.

Meteorologisk institutt har i tillegg meldt om fare for mye lyn og torden.

For styrtregnet som traff det sentrale Østlandet i slutten av august har Tryg Forsikring alene registrert nær 700 skader hittil.