Må betale eiendomsskatt for hundehus

Illustrasjonsbilde: Dan Harrelson/ Flickr.com

Sten Olav Heahtta i Kautokeino må betale eiendomsskatt for hundehuset sitt. Takseringen er foretatt etter beslutningene kommunestyret tok da eiendomsskatten ble innført, ifølge eiendomsskattesakkyndig.

Sten Olav Heahtta, ansatt på Sametinget og tidligere teknisk sjef i Kautokeino, fikk seg en aldri så liten overraskelse tidligere denne måneden.

Hundehuset hans på 0,4 kvadratmeter er nemlig ilagt eiendomsskatt, skriver Altaposten.

– Jeg har ikke klaget ennå, for dette har ingen betydning pengemessig, men at et hundehus på 0,4 kvadratmeter er taksert til 9000 kroner og er del av grunnlaget for kommunal eiendomsskatt, det klarer jeg ikke å ta helt på alvor. Jeg går ut fra at dette er feil, uansett hva kommunestyret har bestemt, sier Heahtta til avisen.

– Jeg vil jo tro dette er sendt ut ved en feiltakelse, humrer Heahtta, og viser til at eiendomsskatten utgjør to kroner i året.

Men det er ikke tilfelle. Takseringen er foretatt etter beslutningene kommunestyret tok da eiendomsskatten ble innført, ifølge eiendomsskattesakkyndig Klemet Ola Hætta.

– Jeg har stilt spørsmål ved hvorvidt hundehus, dukkehus og utedoer skal takseres. Og da fikk jeg til svar at det skal det, sier han til Nettavisen, som også har omtalt saken.

Les også: Skattekalender for 2017: Her er alle de viktigste datoene

Les også: Pensjonist trakk fra eiendomsskatten på selvangivelsen

Les også: Selvangivelsen har fått nytt navn fra i år av