Leserinnlegg: SV sviktet minstepensjonistene – igjen

kalkulator Kalkulator, illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.

Minstepensjonen i Norge er langt under EU sin fattigdomsgrense, og Frp mener derfor denne skal økes. Det har vi gjentatte ganger foreslått på Stortinget, både i opposisjon og posisjon.

Av: Roy Steffensen, stortingsrepresentant FrP, finanskomiteen og Dagfinn Olsen, stortingsrepresentant FrP, arbeids- og sosialkomiteen.

I de 8 årene hvor Frp hadde en hånd på rattet brukte vi vår makt til å redusere avkortning av pensjon, underregulering ble fjernet, og enslige minstepensjonister har fått økt pensjonen med totalt 21 000 kr.

Da Ap/Sp forhandlet med SV om statsbudsjettet for 2022 ble ikke minstepensjonistene prioritert. Da nådde ikke minstepensjonistene opp. Nå har det dessverre skjedd igjen.

Før sommeren forhandlet SV om justeringer på statsbudsjettet. SV snakket varmt om å redusere forskjeller, samtidig som de skrøt av at de klarte å flytte på rekordbeløp i slike forhandlinger. Men til tross for at SV hadde et rekordbeløp disponibelt til å prioritere ting som var viktig for dem, så ble ikke minstepensjonister tilgodesett med ett eneste ord. Ikke en eneste krone. Minstepensjonistene ble sviktet av SV. Igjen.

FrP og SV har i årevis stått sammen om å styrke pensjonistenes økonomi. Derfor er det ekstra skuffende at nettopp SV ikke prioriterer pensjonistene når det virkelig gjelder. Mens Frp var i posisjon var SV flinke til å kreve at Frp skulle få gjennomslag med de vi forhandlet med. Nå som SV selv kan ordne gjennomslag i forhandlinger, har de tydeligvis andre prioriteringer. Det var visst lettere å kreve mer til pensjonistene når andre måtte gjøre jobben.

Nå stiger prisene på strøm, drivstoff og mat stiger, samtidig som minstepensjonistene sakker akterut. FrP aksepterer det ikke, og vil fortsette å kjempe for at minstepensjonistene skal ha en pensjon å leve av. Vi skal være som en mygg på SV, og vil ikke gi oss før de begynner å levere resultater til pensjonistene. Vi vil ikke sitte i ro og se på at dette skal bli fire magre år for pensjonistene.