Kjøpe trampoline? Her er testvinnerne

Det er store kvalitetsforskjeller på trampoliner, viser en forbrukertest utført av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Illustrasjonsfoto: Pixabay

Utvalget av trampoliner er stort og prisene varierer kraftig. Men hvilken er best i test?

Før du kjøper en trampoline til flere tusen kroner, kan det være en fordel å forsikre deg om du ikke kjøper «katta i sekken».

Sveriges Tekniska Forskningsinstitut testet i fjor kvaliteten, sikkerheten og monteringen av 13 ulike modeller fra nesten like mange leverandører. 

Prisene på trampolinene i testen varierer fra drøye to tusenlapper for den billigste til rundt 10.000 kroner for den dyreste.

Les også: Forbrukerrådet: Kun åtte av 45 solkremer får godkjent

Annonse:


Dette ble sjekket

Fem egenskaper ved trampolinene ble testet (med vektingen i parentes):

  1. Kantbeskyttelse og sikkerhetsnett (30 prosent): Dette er viktig for sikkerheten. Kantbeskyttelsen skal være tykk og holdes på plass under hoppingen. Sikkerhetsnettet må beskytte mot skråhopp og horisontal belastning.
  2. Hoppehøyde (25 prosent): En god sprett er bra, noe som avhenger mye av hopperens vekt og teknikk. Men i testen ble et lodd sluppet ned på trampolinene for å få en mest mulig objektiv måling.
  3. Mykheten i landingen (25 prosent): Delene i trampolinen, og spesielt fjærene, må samvirke på en bra måte for å få en «lang» og myk landing. Mykheten i landingen er viktig for å unngå skader.
  4. Rammekonstruksjon og ben (10 prosent): Konstruksjonen og mengde stål er avgjørende for stabiliteten og holdbarheten til trampolinen. Dette påvirker igjen hoppeopplevelsen, sikkerheten og økonomien.
  5. Montering (10 prosent): En god monteringsanvisning letter både montering og demontering.

Les også: De beste Fitness-armbåndene

Testvinnerne

Det viste seg å være store forskjeller på de ulike modellene, men her er topp fem (totalscore i parentes, hvor 100 er best):

  • Super Orbit (89)
  • North Challenger (87)
  • Fly HD (86)
  • Champion (82)
  • Heavy Duty (81)

Super Orbit, til rundt 8000 kroner, får maksimal score på både mykhet i landing og rammekonstruksjon/ ben. Den scorer dessuten høyt også på de andre egenskapene.

Testen viste at flere trampoliner hadde alvorlige sikkerhetsbrister, og dette gjaldt typisk de billigste.

Hele testen kan du lese her.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Dette er de 20 sikreste flyselskapene i verden

Valutafelle lurer nordmenn på ferie for én milliard kroner

Mange private bankkontoer blir forsøkt tappet av svindlere

Nå trenger du ikke lenger betalingskort for å handle på nett