Kabinansattes Forbund og Norse Atlantic Airways enige om tariffavtale

norse Norse Atlantic Airways. Foto: Norse.

Det er enighet om ny tariffavtale for kabinansatte i Norse Atlantic Airways. Partene er representert av henholdsvis Kabinansattes Forbund/LO og NHO Luftfart/NHO. Avtalen gjelder frem til 01.09.23

Foreningsleder i Norse Kabinforening, Joakim Thoner Nordlund, er glad for å ha fått på plass en avtale som sikrer forutsigbarhet for de kabinansatte i Norse. – Vi har hatt fått viktige gjennomslag for våre medlemmer i konstruktive forhandlinger med vår arbeidsgiver, sier Nordlund.

– Avtalen sikrer trygghet for kabinansatte i Norse. Det er positivt at Norse Atlantic Airways legger sosial bærekraft til grunn for sin virksomhet, sier forbundsleder Elin Roverudseter i Kabinansattes Forbund.

– Utviklingen etter koronapandemien har forsterket en trend der også tidligere seriøse aktører utfordrer ansvarligheten i luftfarten. I denne sammenheng er bl.a. Norse en representant for det organiserte arbeidsliv med utgangspunkt i den norske modellen, og hvor et tillitsbasert samarbeid er veien til mål. Vi ser frem til å samarbeide med selskapet videre, sier Roverudseter.

Konsernsjef i Norse Atlantic Airways, Bjørn Tore Larsen, er også fornøyd med avtalen.

– Vi tror på å ta vare på våre ansatte fordi det vil medføre at de tar vare på virksomheten. Lidenskapelige og dyktige kolleger utgjør nemlig gode ambassadører, noe som har en positiv innvirkning på våre kunder, våre lokalsamfunn og vår virksomhet. Alle våre ansatte er direkte ansatt i selskapet, der vi oppfordrer til tillitsvalgtrepresentasjon fordi vi nettopp mener dette bidrar til et fruktbart arbeidstaker-arbeidsgiverforhold helt i tråd med den norske modellen. Vi ser frem til å fortsette et tett samarbeid med våre tillitsvalgte om vårt felles mål om å skape trygge, gode og varige arbeidsplasser i luftfarten, sier konsernsjef Bjørn Tore Larsen.

Norse har med dette tariffavtaler for alle kabinansatte både i Norge, Storbritannia og USA. Selskapet har også tariffavtaler med selskapets piloter både i Norge og Storbritannia.