Det stjeles flere og flere dyrere elsykler

elsykkel Elsykkel, illustrasjosnbilde. Foto: Pixabay.

Tryg Forsikring har registrert færre sykkeltyverier i sommer sammenlignet med i fjor, men erstatningene øker fordi det stjeles flere og flere dyrere elsykler.

– Vi har fått inn 544 sykkeltyverier for juni og juli i år, noe som er 7 prosent mindre enn for samme periode i fjor. Nedgangen er litt overraskende da antall sykkeltyverier før sommeren viste en klar økning, men det kan ha en sammenheng med at tyvene i større og større grad ser ut til å gå målbevisst etter dyrerere sykler, og da spesielt elsykler, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Rekordhøye erstatninger

For hele forsikringsbransjen var erstatningene etter sykkeltyverier i fjor på rekordhøye 129 millioner kroner, viser tall fra Finans Norge. Da var snittverdien på 9500 kroner for hvert tyveri. Nå er den enda høyere.

– Erstatningene våre i sommer viser en økning på hele 20 prosent, til tross for nedgangen i antall sykkeltyverier. Nå har snittverdien av de stjålne syklene passert 10.000 kroner for første gang hos oss, og vi ser en klar tendens til at tyver går etter dyrere sykler. Men det er fremdeles store mørketall når det gjelder hvor mange sykler som egentlig stjeles her i landet, og vi vet at mange ikke melder syklene stjålet hverken til politi eller forsikringsselskapene. Jeg tror årsaken som oftest ligger i at verdien på sykkelen er for lav, sier Brandeggen.