Stadig flere har behandlingsforsikring

tryg Mer vanlig med behandlingsforsikring. Foto: Tryg.

Nær 700.000 nordmenn har nå behandlingsforsikring som skal gi rask tilgang til medisinsk behandling. 9 av 10 er forsikret via arbeidsgiver, og i fjor økte antall nye personer som er dekket med hele 50.000.

Forsikringen ble i 2021 mest brukt til behandling hos fysioterapeut og kiropraktor, mens den største økningen var behandling hos psykolog og legespesialist, viser tall fra Finans Norge.

– Gjennom pandemien har den eksplosive økningen i bruk av hjemmekontor trolig medført til at nesten en kvart million personer i fjor brukte behandlingsforsikringen til å gå til fysioterapeut eller kiropraktor. Slik behandling økte i fjor med nær 50 prosent i forhold til året før, mens bruken av psykiater- og psykologtjenester nær fordoblet seg, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Doblet på ti år

Antallet som har behandlingsforsikring, eller helseforsikring som det også kalles, har mer enn doblet seg de siste ti år. Forsikringen skal kunne gi rask tilgang til medisinsk behandling, og dekke operasjoner og annen behandling henvist av lege. Forsikringen er ingen erstatning for det offentlige helsevesenet.

– Mange bedrifter kjøper behandlingsforsikring til sine ansatte for å redusere sykefraværet, og vi ser at det er spesielt bedrifter innen industri, bygg og anlegg og varehandel som dekker behandlingsforsikring for sine ansatte, men samtidig et bredt spekter av virksomheter rundt om i Norge, sier han.