Høye boligpriser: BoKlok oppfyller boligdrømmen

boklok da Mathisen, markedsrådgiver i BoKlok.

BoKlok bygger boliger som folk har råd til. De er nå på full fart inn i det norske boligmarkedet. Med på ferden er markedsrådgiver Ida Mathisen. Her forteller hun om selskapets visjon, historie og hvorfor uttrykket «det beste fra to verdener» både er presist og relevant i denne sammenhengen.

Boligprisene er høye i Norge. Særlig i de største byene. Det har ført til at mange sliter med å komme seg inn på boligmarkedet. Også mennesker med helt vanlige inntekter. I 15 år har svenskene, finnene og britene fått muligheten til å bo klokt og bærekraftig. Det har de takket ja til.

– Nå er det vår tur, sier Ida. BoKlok er løsningen for deg som vil bo godt, men likevel ha penger til overs.

BoKlok er et samarbeid mellom Skanska og Ikea.

– Tar du det beste fra Skanska og IKEA – da får du BoKlok. Skanska vet hvordan vi bygger. IKEA vet hvordan vi vil bo. Sammen bygger vi litt klokere og innreder litt smartere, slik at boutgiftene blir lavere, sier Ida.

BoKlok er et etablert og vellykket samarbeid mellom Skanska og IKEA.

– Vår visjon er å bygge bærekraftige hjem, med god design og kvalitet, til riktig pris for alle. Vi har allerede en imponerende merittliste, sier Ida.

I Norge, Sverige og Finland har BoKlok levert over 14.000 nye hjem siden oppstarten tidlig på 1990-tallet, og i 2019 ble BoKlok etablert i Storbritannia.

– Å ansette Tove Borchgrevink som landssjef for BoKlok i Norge har vært et sjakktrekk, hun tenker langsiktig og har introdusert et helt nytt verdi- og tankesett. Boklok bygger boliger fra A til Å , fra tomtekjøpet til boligen står ferdig. Vi bygger i tre og vi bygger i Norge. Fabrikken som produserer modulene ligger i Steinkjer. Bærekraftig og kortreist. Uten kreftene og erfaringen til Skanska i ryggen hadde ikke det vært mulig. Vi har et stort spillerom, og kan trekke veksler på de rundt oss, som Skanska og IKEA, og den øvrige BoKlok-familien i Sverige, Finland og Storbritannia. Det er her uttrykket om det beste fra to verdener kommer inn. Det stemmer virkelig, sier Ida.

– BoKlok senker terskelen inn i boligmarkedet. Enten det er førstegangskjøpere, familier i etableringsfasen eller andre som ønsker seg et hjem fra BoKlok. Med de høye boligprisene vi har i dag, er det behov for en boligutvikler som tenker annerledes. Og det gjør vi, sier Ida.

I tillegg til meningsfulle arbeidsoppgaver, trekker Ida også frem ledelsen i selskapet som et stort pluss.

– Mine to nærmeste ledere er begge kvinner. De er gode rollemodeller. Jeg får stor tillit, og når de viser at de stoler på meg blir det lettere å stole på meg selv. For å lede dette selskapet slik det fortjener – og trenger – må du ha samfunnsengasjement, stålkontroll og et komplett oversiktsbilde. Og i min verden er damer rett og slett flinkere enn menn på det området, avslutter Ida.