Fra nyttår blir det billigere ferje for idrettslag og reisende uten kjøretøy

– Nå får idrettslag og organisasjoner rabatt på ferjer, selv om de benytter flere kjøretøy. I tillegg får personer uten bil 17 prosent rabatt på et eget rabattkort, sier samferdselsminister Jon Georg Dale. Bildet er fra Halhjem ferjekai i Os i Hordaland. Foto: Olav Heggø

Ved overgangen til AutoPASS-ferjekort fra januar i år opplevde mange at de mistet gode rabattordninger knyttet til gamle verdikort og storbrukerkort. Nå tar regjeringen grep.

Regelen som ga idrettslag og organisasjoner rett til å betale for flere kjøretøy med samme rabattgivende verdikort på samme tur, falt bort den 1. januar i år.

Nå varsler Samferdselsdepartementet i en pressemelding at denne særregelen blir gjeninnført fra 1. januar 2020.

– Regjeringen ønsker å gjøre det så enkelt som mulig å ferdes i trafikken. Nå sørger vi for at idrettslag og organisasjoner får rabatter på ferjer, selv om de benytter flere kjøretøy, sier samferdselsminister Jon Georg Dale i meldingen.

– På den måten øker vi fleksibiliteten for personer, lag og organisasjoner som reiser sammen, fortsetter han, før han legger til:

Annonse:


– Vi ønsker en videreføring av særregelen. Det bør være en løsning der en kan betale med et AutoPass-ferjekort for flere kjøretøy, når de kjører sammen på samme ferjeavgang. Det er ikke alle som kjører buss når de skal på et arrangement. Med denne endringen gjør vi det enklere og billigere å være på tur med idrettslaget eller en organisasjon.

Samtidig blir det innført et eget rabattkort for personer som reiser uten kjøretøy.

To personer kan knyttes til kortet, og det kreves en forskuddsinnbetaling på minimum 400 kroner. Rabattsatsen er 17 prosent.

– Dette er en fleksibilitet kundene har blitt vant til, og som vi nå gjeninnfører. Dette vil sikre passasjerene samme rabatt som før, frem til løsningene som gjør det gratis å reise for passasjerer uten bil er på plass, sier Dale.

De nye takstene trer i kraft 1. januar 2020.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Nå kan du sjekke skattekortet ditt for 2020

Her er 12 grep du kan gjøre før nyttår for å redusere skatten

Fra nyttår innfører Statens vegvesen forhåndsbetaling ved kjøretøykontroller

Disse «bensinkortene» gir størst rabatt i Norge og utlandet

Vurderer du å lease bil? Her er syv typiske feller