Flytte hjemmefra? Du kan være innboforsikret gjennom foreldrene dine

Illustrasjonsbilde: KLP

Det kan godt hende at du ikke trenger å kjøpe innboforsikring med en gang du flytter hjemmefra. I en periode av livet hvor du sannsynligvis ikke har så mye å rutte med fra før, kan du i så fall spare de pengene.

– Barn som bor borte fra hjemmet under utdanning og militærtjeneste, er dekket av foreldrenes innboforsikring inntil de melder adresseforandring til Folkeregisteret. Alder har ingen betydning, sier Robin Wulff-Nilsen i KLP Skadeforsikring i en pressemelding.

Annonse:


I en fersk undersøkelse utført av Opinion for KLP går det frem at over halvparten av norske foreldre ikke vet hvor lenge barna er dekket av foreldrenes innboforsikring.

Avdelingsleder i KLP Skadeforsikring Robin Wulff-Nilsen. Foto: KLP

Avdelingsleder i KLP Skadeforsikring Robin Wulff-Nilsen. Foto: KLP

KLP-undersøkelsen viser at kjennskapen til hvorvidt barna er dekket av foreldrenes innboforsikring er jevnt fordelt på kjønn og alder.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Eier mer enn du tror

Som student er det lett å tenke at du ikke eier mye av stor verdi. Er du uheldig og blir utsatt for en brann, vil du sannsynligvis erfare at du eier mer enn du tror.

– Blir du utsatt for en brann, mister du alt. Det blir dyrt å skaffe alt på nytt, så det er ingen god start på voksenlivet. En innboforsikring koster noen få hundrelapper i året hvis du ikke har så store verdier. Da får du erstatning av forsikringsselskapet til å kjøpe ny seng, sofa, klær, pc, kopper og kar til en ny start, sier Wulff-Nilsen.

Innboforsikring er også godt å ha hvis du blir frastjålet pc eller andre verdigjenstander på universitetet eller høyskolen.

Noen setter sin lit til reiseforsikringen i mange situasjoner, men denne gjelder ikke i undervisningstiden på undervisningssteder i Norge.

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Forsikringsselskaper vil logge din kjøreadferd via en boks i bilen

Du slipper å installere DAB-radio i din gamle bil

Bank har stengt 26.300 kontoer med 200 millioner innestående

Dette er de økonomiske fordelene med å være gift