Du kan fortsatt endre skattemeldingen din

Mange er nok glade for at de har levert skattemeldingen, men det er ikke for sent å rette opp eventuelle feil. Foto: Skatteetaten

Selv om innleveringsfristen for skattemeldingen for lengst har gått ut, kan du fortsatt gjøre endringer på den.

Fra og med inntektsåret 2016 kan du endre skattemeldingen din etter innleveringsfristen.

Du har faktisk en plikt til å endre den dersom du oppdager feil eller mottar nye opplysninger.

– Hvis du i etterkant av innleveringsfristen 30. april oppdager feil eller mangler i opplysningene du selv fylte ut eller godkjente, må du korrigere opplysningene. Dette gjelder også om du benyttet leveringsfritak, sier Helene Kruge, seksjonssjef i rettsavdelingen i Skatteetaten, i en pressemelding.

Annonse:


Det kan for eksempel være at en fradragspost ikke er fylt ut eller at enkelte inntektsposter ble feil ved utfyllingen av skattemeldingen.

Tidligere måtte du klage på ligningen for å endre opplysninger i en levert selvangivelse, men Skatteforvaltningsloven, som trådte i kraft 1 januar i år, gir deg nå altså mulighet til å endre opplysninger i skattemeldingen.

Les også: Skattekalender for 2017 – Her er alle de viktigste datoene

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Unngå tilleggsskatt

– Du er selv ansvarlig for å fastsette grunnlaget for skatten din. Det betyr at det er du som må sørge for at alle opplysningene som er oppgitt er riktige. Dette er i stor grad en videreføring av tidligere praksis, men ny lov tydeliggjør ditt ansvar for å gi riktige opplysninger, sier Kruge i Skatteetaten.

Ifølge Skatteforvaltningsloven skal den skattepliktige selv fastsette grunnlaget for formues- og inntektsskatt (egenfastsetting), mens myndighetene skal gjøre skatteberegningen.

Dersom du retter tidligere opplysninger, fører det til en ny skatteberegning.

Du slipper dessuten tilleggsskatt, så fremt ikke Skatteetaten allerede har satt i verk kontrolltiltak eller fått opplysningene fra andre.

Muligheten til å endre gjelder kun fra og med inntektsåret 2016, og du kan endre opplysninger i inntil tre år etter innleveringsfristen.

Feil i skattemeldingen for inntektsåret 2015 eller tidligere, som da ble kalt selvangivelsen, kan bare endres ved å levere en klage til Skatteetaten.

Les også:

Dette er de økonomiske fordelene med å være gift

Pensjonist trakk fra eiendomsskatten på selvangivelsen

Nå mister du bompengerabatten ved forskuddsbetaling

Dette fitness-armbåndet er best i test