DNB først ute med å sette opp boliglånsrenten

DNB varsler i dag at de setter opp renten på boliglån. Bildet viser konsernsjef i DNB, Rune Bjerke. Foto: Stig B. Fiksdal

I går satte Norges Bank opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng, til 1,00 prosent. I dag melder DNB at rentene til bankens boliglånskunder skal økes med inntil det samme.

Annonse:


– Det har lenge vært ventet at Norges Bank ville øke styringsrenten på sitt møte 21. mars, sier Ingjerd Blekeli Spiten, konserndirektør for personmarkedet i DNB i en melding.

– Rentene har over en lengre periode vært historisk lave, og at de nå stiger er et signal om at norsk økonomi er i en positiv utvikling, legger hun til.

I tillegg til å sette opp boliglånsrentene med inntil 0,25 prosentpoeng, øker samtidig DNB innskuddsrentene med inntil det samme.

I praksis utgjør dette økte renteutgifter og -inntekter på inntil 2500 kroner per million i lån eller innskudd per år, før fradrag/ skatt.

For eksisterende kunder vil renteendringen tre i kraft fra 8. mai, fremgår det.

Alle kunder som får renteendring, vil innen utgangen av neste uke få informasjon i nettbanken eller motta brev i posten om hvordan dette påvirker deres lån.

Det er grunn til å tro at flere banker nå vil følge etter med oppjusteringer av sine boliglånsrenter.

I går satte Norges Bank opp styringsrenten fra 0,75 til 1,00 prosent, noe som er den andre renteøkningen på et halvt år.

Samtidig varslet sentralbanken ytterligere tre renteøkninger innen utgangen av 2021, noe som da vil gi en styringsrente på 1,75 prosent.

Etter en vedvarende rentenedgang fra desember 2011 er dermed rentenivået definitivt på vei oppover igjen.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Du har tjent titusenvis av kroner på å ha boliglån de siste fire årene

2300 studenter forsøkte å jukse til seg bostøtte fra Husbanken i februar

Har du solgt en arvet bolig? Ikke glem dette fradraget

Så mye strøm sparer du med varmepumpe

Skal heldigitalisere bolighandelen