Dette er dine rettigheter dersom du har bestilt ferie gjennom Ving

Det britiske selskapet Thomas Cook Group, som blant annet eier Vinggruppen, har i dag, mandag 23. september, søkt om konkurs. Følgene av konkurssøknaden er at samtlige avreiser innstilles mandag. Foto: Ving

Vinggruppens eiere, Thomas Cook Group, har i dag søkt om konkurs. Dette fører til at all flytrafikk med Thomas Cook Airlines Scandinavia for øyeblikket innstilles.

Vings eier Thomas Cook Group søkte konkurs tidlig i dag morges.

Da flyselskapet som flyr flertallet av Vinggruppens gjester i Norden eies av Thomas Cook Group, vil mange av de reisende bli berørt av kansellerte fly som et resultat av konkursen.

– Vi beklager virkelig situasjonen som har oppstått og ulempen det gir kundene våre. Vi har vært nødt til å avvente helt til siste sekund for å se om det var en mulighet å få flyene våre i luften, men har måttet innse at dette nå ikke er mulig. Vi må derfor avbryte alle flyvninger på mandag, sier Magnus Wikner, administrerende direktør i Vinggruppen i Norden.

– Selskapets fokus akkurat nå er å ta vare på kundene, og vi regner med å ha mer informasjon i løpet av dagen, men har foreløpig ikke alle svarene på hvordan Thomas Cook Groups konkurs vil påvirke oss, legger han til.

Ifølge tall fra NRK er rundt 9000 norske kunder er på ferie med Ving i skrivende stund.

I tillegg har 85.000 nordmenn planlagt å reise med Ving det neste året.

Les også: Kraftig vekst i reisende som sjekker sine flyrettigheter på nettsidene til Forbrukerrådet

Annonse:


Dine rettigheter avhenger om Ving også går konkurs

Pia Cecilie Høst, leder for forbrukerdialog i Forbrukerrådet, opplyser til avisen at Ving må sørge for å få reisende hjem fra ferie.

For de som har bestilt ferie, men ennå ikke reist, kan det bli aktuelt med en refusjon.

– Når vi avbestiller reiser og ikke kan ordne alternative løsninger, vil hele reisens pris bli tilbakebetalt i samsvar med pakkereiseloven, opplyser Ving på sine nettsider.

Det forutsetter imidlertid at ikke også Ving går konkurs, og gjelder ikke for reisende som har bestilt enkeltstående billetter.

Reiseforsikringene kan ikke brukes ved konkurs, og det gjelder uansett hvilket forsikringsselskap du har.

– Men har man betalt med kredittkort, som mange nordmenn gjør, er man dekket mot både svindel og konkurs. Da skal man kunne få refundert kjøpet, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Du kan spare tusenlapper i gebyrer på å ta med riktig betalingskort til utlandet

Dette har du krav på om flyreisen ikke gikk som planlagt

Forny passet ditt nå, og unngå nytt kaos til våren

Norwegian skal satse på pakkereiser

SAS slutter med taxfree-salg fra høsten av