Derfor skal du bygge bod om høsten

snekkerBygging, illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.

Dagene er varme, men nå er det høst i luften. En bod er en god investering for å ta vare på hagemøbler og redskaper gjennom vinteren, og høsten er tiden for et realt kupp på byggevarer.

– Tidlig høst er et ideelt tidspunkt å bygge en bod. Temperaturene er milde uten å være for varme, det er mindre innsekter og ikke minst: byggevarene er billige. Byggevarer er gjerne billigere om høsten, og trevirke er billigere nå enn på lenge, sier Niklas Hamberg, norgessjef i Byggmax.

Å bygge en bod gir best beskyttelse for utemøbler, redskaper og andre verdifulle eiendeler mot vær og vind. Med det fantastiske været som er meldt i tiden fremover, er det ingen bedre tid enn nå for å starte prosjektet.

– Forskrifter krever minimum 5 kvadratmeter for oppbevaring i nye bygg. Likevel merker mange at det fort flyter inn i garasjen når både sykler, gressklipper, hagemøbler og ski skal inn. En romslig bod øker både verdien av boligen og sikrer eiendeler mot et stadig tøffere klima. Det er i simpelheten en god investering både for lommeboka og for helsa som kan ha godt av en skikkelig smørebod eller sykkelbod, forteller Hamberg.

Billig om høsten

Mange byggevarekjeder har ulike kampanjer gjennom høsten, da det ofte er litt mindre trafikk i varehusene. Det er også viktig å ikke bare se på plankeprisene, men å se på prosjektet som helhet. Ett godt tilbud kan lokke deg inn i et ellers dyrt varehus.

– Vi har som utgangspunkt kun faste lave priser, på alt fra stolpesko til vinduer. Det er sluttsummen som teller, ikke lokketilbud. Likevel merker vi oss at mange konkurrenter kjører tilbudskampanjer nå om høsten hvilket gjør at vi også matcher alle tilbud fra alle lokale konkurrenter, og vi er alene i bransjen om prismatch også på varer av annet merke, sier Hamberg.

Byggmax 10 bod-tips:

  1. Planlegg nøye: Start med en klar plan som inkluderer mål og design. Planlegg lagring og funksjonalitet.
  2. Kjenn lokale byggeregler: Sjekk lokale regler og forskrifter for å sikre at prosjektet ditt er i samsvar.
  3. Velg riktig plassering: Tenk på sollys, tilgjengelighet og hagen din når du velger hvor boden skal plasseres.
  4. Materialvalg: Utforsk Byggmax’s brede utvalg av materialer for å finne de som passer best for ditt prosjekt. Mange velger å bygge med trebjelker da dette er billigst, lett tilgjengelig og ikke krever noen spesielle verktøy.
  5. Grunnarbeid: Legg en solid base for boden for å hindre problemer med fuktighet og stabilitet. Tenk på avløp og strøm allerede i grunnarbeidet.
  6. Isolasjon og ventilasjon: Hvis du vil bruke boden om vinteren, vurder isolasjon og god ventilasjon for å unngå fuktighet og muggsopp. En vintersyklist kan ha godt av et sted å la sykkelen tørke.
  7. Sikkerhet: Installer låser og alarmsystemer for å beskytte dine verdifulle eiendeler.
  8. Organiseringsløsninger: Planlegg innredningen med lagringsløsninger som hyller og kroker for å holde ting ryddig og organisert.
  9. Fullføringsdetaljer: Legg til en fin finish med maling eller beis for beskyttelse og estetikk.
  10. Vedlikehold: Planlegg regelmessig vedlikehold for å sikre lang levetid og funksjonalitet.