Valuta for pengene: Wow Park får Skandinavias høyeste rutsjetårn!

handeland Rutsjebanen Giganten i Legoland i Wow Park i Billund, Danmark åpner i mai. Foto: Legoland.

Denne våren åpner Wow Park i Billund et 25 meter høyt rutsjetårn. Attraksjonen er fremdeles under oppføring, og vil stå klar 18. mai.

Denne våren vil fornøyelsesparken Wow Park i Billund, Danmark få en ny attraksjon i porteføljen – et iøynefallende rutsjetårn som bærer navnet Giganten. Tårnet kommer til å rage over parkens grønne omgivelser, og sette rammene for en opplevelse som ikke er sett i Skandinavia tidligere.

– Da vi fikk ideen til rutsjetårnet, skjønte vi at det kom til å være en perfekt oppdatering av Wow Park-opplevelsen, der fokuset er å skape en aktiv og morsom familieopplevelse. Vi ville gi skogen et skikkelig magesug, og Giganten blir et godt og heseblesende tilskudd, sier Jacob Hindhede, direktør i Wow Park, og forklarer at Giganten kan sammenliknes med en rutsjebane man ser på lekeplasser, bare 20-25 ganger større.

– Vi har stor tro på at magesuget Giganten gir, kan hamle opp med det man får i store berg-og-dal-baner, legger han til.

For barn i alle aldre

Det er litt over 110 trappetrinn til toppen av rutsjetårnet, hvor Lynet-rutsjebanen venter. Vil man ikke helt til topps, kan man ta en avstikker og hoppe i Spiralen eller Skovraceren – to rutsjebaner som ikke er like skumle. Rutsjetårnet har til sammen mer enn 130 meter med sklimoro for barn i alle aldre. Det er pyntet med 25 tonn plantekasser med over 350 planter og blomster. Dette gjør at tårnet passer godt inn i parkens naturomgivelser. 

– Det er viktig for oss at rutsjetårnet blir en naturlig forlengelse av den eksisterende parken, naturen rundt den og naturmangfoldet i området. For å sikre at vi lever opp til våre egne læresetninger, har designeren Søren Vester, hjulpet oss med å skape det rette uttrykket og plantesammensetningen for Giganten. Vi er enormt spente på å se hvordan den kommer til å se ut i løpet av sesongen, sier Jacob Hindhede.

Ukjent toppfart

Når det åpnes nye rutsjebaner i fornøyelsesparker, er det obligatorisk å oppgi en toppfart. I dette tilfellet synes imidlertid Hindhede at det er vanskelig å sette et eksakt tall.

– Å lage sklier som ikke drives av en motor, men av brukernes egen vekt, er på mange måter hele essensen av Wow Park. Hastighetene vil derfor variere. Nå håper vi at mange har lyst til å komme innom, og kjenne at det kan vel så fort unna i «alminnelige» rutsjebaner, avslutter han.