Sparer 1200 kroner i året med bombrikke

fremtind Gjennomsnittsbilisten sparer 1200 kroner i året med bombrikke, og mange sparer mer. Foto: Fremtind.

Den lille brikken som sitter i frontruten, gir store besparelser. Norske bilister sparer i gjennomsnitt 1200 kroner per år når bombrikken er med på tur og mange sparer mye mer.

Det norske bompengesystemet AutoPASS er blant verdens beste. En del av suksessen kommer av effektiv registrering med bombrikker og smart innkreving på tvers av alle operatørene gjennom landsdekkende AutoPASS-utstedere.

Fremtind Service, som er Norges største AutoPASS-utsteder, har analysert bompenge- og ferjepasseringer for første halvår 2023. Tallene viser at gjennomsnittskunden sparer 1200 kroner hvert år med AutoPASS-avtale og bombrikke.

Besparelsen på 1200 kroner gjelder bare rabattene på 20 prosent på bompasseringer og 10 prosent på ferjer som alle biler med totalvekt under 3,5 tonn får. I tillegg kommer alle besparelsene med elbilfordeler, månedstak og timesregler.

– Folk sparer mer hvis de kjører mye og betaler mye i bompenger, sier Svein Skovly, kommersiell direktør i Fremtind Service. – En gjennomsnittlig Oslo-bilist sparer nesten 2000 kroner i året med bombrikke, sier han.

Det store flertallet av norske bilister har AutoPASS-avtale, men det er fortsatt en del som kjører rundt uten brikke og går glipp av både rabattene og de andre fordelene.