Påskefeiring med bismak

påske illustrasjosnbilde. Foto: Pixabay.

I disse dager feirer nordmenn påsken, påskefeiringen har kristne røtter i bibelske fortellinger om Jesus. Mange feirer påsken i kirken, andre feirer påsken med ferie, enten det er i påskefjellet eller i varmere strøk. Selv om påskeferien er kort, er påskehøytiden et viktig avbrekk mellom julen og sommerferien. Slik har det vært i generasjoner.

Men denne påskeferien er annerledes. Det var den i fjor også. I fjor på grunn av strenge restriksjoner grunnet myndighetenes reaksjoner på coronaviruset, i år på grunn av økonomisk krise som en følge av høye priser på strøm og drivstoff.

Rekordhøye strømpriser i et land som er selvforsynt med strøm er vanskelig å forklare oss forbrukere – og å akseptere. Det samme har rekordhøye bensinpriser og dieselpriser.

Mange slet økonomisk etter oppsigelser på grunn corona-restriksjonene politikerne påførte arbeidsgivere og arbeidstakere, og mange flere sliter nå økonomisk med de politisk styrte høye strømprisene og drivstoffprisene. Derfor er dette en påskefeiring med bismak.

God påske.