Oslo lufthavn rydder opp i taxiløsningen

Oslo lufthavn De nye digitale taxiautomatene på Oslo lufthavn. Foto:

Mandag 25. april lanserte Oslo lufthavn en topp moderne og heldigital taxiløsning, som er transparent og gir de reisende full valgfrihet. – Reisende skal ha en god tur, også hjem fra flyplassen, sier lufthavndirektør Stine Ramstad Westby.

Den heldigitaliserte løsningen skal sikre at de reisende vet hva det koster og har full valgfrihet med tanke på pris og biltype.

– Dette har vi gledet oss til. Selv om de aller, aller fleste har hyggelige opplevelser med taxisjåførene hos oss, har vi sett enkeltepisoder der reisende melder at de nærmest føler seg lurt og har hatt dårlige opplevelser, sier lufthavndirektør Stine Ramstad Westby.

Etter nøye vurderinger og anbudsrunde falt valget på Rubynor Flytaxien som ny operatør på Oslo lufthavn. Selskapet leverte det Avinor anså å være den mest innovative løsningen både teknologisk og brukermessig.

Med en ny og heldigital løsning, der de reisende selv kan velge mellom taxi-selskapene, biltype, antall seter og fasiliteter, håper Avinor nå at skyhøye priser og ugreie opplevelser hører fortiden til. Kundene vil vite prisen før de trykker på “bestill”.

– Nå har de reisende selv kontrollen. De bestiller enkelt og greit en bil via de digitale skjermene og så kommer taxien kjørende fra en holdeplass et lite stykke unna terminalen, forteller Ramstad Westby.

Konkurransen og valgmulighetene består

I samarbeid med Rubynor Flytaxien har Avinor vektlagt at det fortsatt skal være konkurranse på Oslo lufthavn.

– Det vil være prisvariasjoner og selskapene avgjør selv hvilke priser de tar, forteller Trym Ulstein, direktør i Rubynor Flytaxien.

– Vi ser allerede nå at differansen mellom høyeste og laveste pris er mindre enn noen gang. Det viser at systemet nærmest har virket før oppstarten i dag, tilføyer han.

Målet er altså at taxikunder skal kunne velge taxi ut fra kvalitet, bilmodell, taxiselskap og pris i forkant av taxituren.

– Og vi legger vekt på at taxisjåfør skal få en arbeidsplass som er fri for konflikter og med god lønnsomhet, avslutter Ulstein.