Også bruktbilkjøpere vil ha elbil

norsk elbilforening Christina Bu i Elbilforeningen. Foto: Norsk elbilforening.

For første gang er også elbil på topp for nordmenns planlagte kjøp av bruktbil. Det viser ferske tall fra Nordisk elbilbarometer, utført av Opinion.

– Gøy at elbilen er på topp blant både ny- og bruktbilkjøpere. For første gang vippes dieselbilen ned fra førsteplassen blant bruktbilkjøperne. Det er nok et bevis for at elbiler er det naturlige valget for alle, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Gjennom Nordisk elbilbarometer har Elbilforeningen de siste fem årene spurt et representativt utvalg nordmenn hvilken type bil de mest sannsynlig vil velge neste gang de skal kjøpe bil. I år har elbil overtatt førsteplassen fra dieselbilen med knapp margin.

Godt utvalg av brukte elbiler

De spurte kunne velge blant alle typer biler, både nye og brukte. 13 prosent svarte at de planla å kjøpe brukt elbil, 12 prosent brukt diesel, 7 prosent brukt ladbar hybrid, 5 prosent brukt bensin og 2 prosent brukt hybridbil som ikke er ladbar. Av de som planlegger ny bil, er elbilen naturlig nok øverst.

– Utvalget av brukte elbiler har aldri vært bedre, og det er gunstig for både kjøper og selger. I tillegg er det lang ventetid på mange nye elbiler, så mange tar nok en titt på bruktbilmarkedet i stedet, sier Bu.

Elbiler holder seg generelt bedre enn diesel- og bensinbiler etter noen års bruk. Blant annet er slitasjedelene færre. Drift, vedlikehold og service er langt billigere enn for bensin- og dieselbiler.