Norsk fotballprofil solgte falske kampbilletter til lagkamerat

Bildet er tatt før et ukjent oppgjør på Old Trafford i 2013. Foto: Stacey MacNaught/ Flickr.com

Bent Sørmo og seks venner dro til England for å se storoppgjøret Manchester United mot Liverpool i januar. Skuffelsen var stor da de oppdaget at Sørmos lagkamerat på Levanger FK, Ørjan Hopen, hadde solgt dem falske billetter.

– Det er ganske surt. Vi betalte til sammen 17.000 kroner på forskudd til Ørjan (Hopen, red.anm.), men vi ante ugler i mosen allerede da vi kom til Manchester, sier LFK-spilleren Bent Sørmo til avisen Innherred.

Tidligere denne måneden innrømmet Hopen at han hadde svindlet flere nordmenn med falske Premier League-billetter, og skrev følgende på sin Facebook-side:

«Først og fremst vil jeg legge meg flat og beklage det som har skjedd på det sterkeste. Har over lengre tid hatt store økonomiske problemer. Det blir nå tatt tak i av personer som ønsker å hjelpe meg».

Ifølge Sørmo ble det i fjor høst avtalt at Hopen skulle ordne med billetter til kampen mellom Manchester United og Liverpool den 15. januar. Billettene til 2400 kroner per stykk skulle de få i Manchester på kampdagen.

Les også: Nå trenger du ikke lenger betalingskort for å handle på nett

Har lovet pengene tilbake

– En ting er å svindle fremmede mennesker, men å svindle en lagkamerat og hans venner synes jeg er rimelig drøyt. Derfor var det ingen grunn til at vi ikke skulle tro at alt var i skjønneste orden, sier Sørmo til lokalavisen.

Vennegjengen har sendt pengekrav til Hopen. Hvis det ikke kommer noen penger i løpet av kort tid, vil kravet bli sendt til inkasso for at det ikke skal bli foreldet.

Ørjan Hopen har ovenfor flere medier sagt at han ikke ønsker å kommentere saken utover det han har skrevet på Facebook, men i en tekstmelding til Sørmo beklaget han og lovet å gi pengene tilbake.

Etter to sesonger i Levanger valgte Hopen å takke nei til nytt kontraktsforslag i januar. Den tidligere LFK- og Sogndal-spilleren har tidligere vært åpen om sin spilleavhengighet.

Les også: Så mye tjente du på å ha boliglån i fjor

Les også: Slik blir vinnerne av Facebook-konkurranser trukket ut