Nordea tilbyr avdragsfrie perioder for boliglånskunder og små- og mellomstore bedrifter som følge av koronautbruddet

Kundene i Nordea får nå tilbud om avdragsfrihet. Foto: Wille Öhgren/ Wikimedia

Nordea har besluttet å tilby avdragsfrie perioder til person- og bedriftskunder som trenger hjelp på grunn av koronautbruddet. Beslutningen gjelder for alle de nordiske landene.

Nordea vil tilby person- og bedriftskunder en avdragsfri periode på opptil seks måneder på boliglån.

Frank Vang-Jensen. Foto: Nordea

For små og mellomstore bedrifter vil Nordea tilby en avdragsfri periode på tre måneder der det er behov, og banken er også klare til å hjelpe kundene sine med andre former for støtte.

– Vi er her for å støtte kundene våre gjennom både gode tider og krevende tider som en solid og personlig finansiell partner, sier Frank Vang-Jensen, konsernsjef i Nordea, i en pressemelding.

– Koronaviruset har spredt seg raskt, og det påvirker de nordiske samfunnene og kundene våre. Derfor har vi besluttet å innføre noen raske tiltak for å støtte personkunder og små og mellomstore bedrifter i Norden. Det er ekstra viktig at vi bidrar til å holde de nordiske økonomiene i gang i ekstraordinære situasjoner som dette, sier han videre.

Annonse:


Personkunder som har behov for en avdragsfri periode, kan i løpet av kort tid finne informasjon om hvordan man søker, på nettsidene til Nordea.

Små og mellomstore bedriftskunder finner mer informasjon via de vanlige bankkanalene sine.

Nordea anmoder bedriftskunder om å kontakte banken umiddelbart hvis de forventer endringer i den vanlige driften. Nordea anbefaler at bedriftene setter opp realistiske likviditetsprognoser og tydelige budsjetter for kontantstrømmen.

Om nødvendig har Nordea flere tiltak og instrumenter tilgjengelig som kan bidra til å styrke bedriftenes arbeidskapital og likviditet.

– Nordea er en godt kapitalisert bank med et solid balanseregnskap, og det gjør at vi har et godt utgangspunkt for å kunne hjelpe kundene våre. Vi iverksetter alle tiltak vi kan, for å hjelpe og gi råd til kundene våre, sier Frank Vang-Jensen.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Regjeringen lover foreldre omsorgspenger når skoler og barnehager nå stenger

Forbrukerrådet ber deg være forberedt på at flyselskaper kan gå konkurs

Skattekalender for 2020: Her er de viktigste datoene

Slik blir den nye skattemeldingen som sendes ut fra 18. mars

Nordea og DNB kutter fastrentene for tredje gang på åtte dager