Kraftig prisøkning på treromsleiligheter

Utleiemegleren Vibecke Lyse Augdal, administrerende direktør i Utleiemegleren. Foto: Utleiemegleren.

Leieprisen på treromsleiligheter har økt med hele 9,6 prosent fra april i fjor til april i år. Det viser leieprisstatistikken fra Utleiemegleren. Økningen er størst i Trondheim (37,5%), Stavanger (16,3%) og Asker og Bærum (17%).

Ifølge Vibecke Lyse Augdal, administrerende direktør i Utleiemegleren, er markedet i en periode med et stabilt høyt trykk mot sommeren.

– Markedet synes bedre enn på flere år. Studentene var fraværende under pandemien, men er på full fart tilbake, og skaper trykk i leiemarkedet i Trondheim. I enkeltmåneder har vi også hentet inn noen luksuriøse treromsleiligheter som virkelig drar snittet opp, sier Augdal.

I april i fjor kostet det 14.447 kroner å leie en treromsleilighet i Norge. I april i år har prisen økt til 15.843 kroner.

– For eksempel, i Asker og Bærum og Stavanger har dyre boliger av god standard preget statistikken i april, i tillegg opplever Stavanger lite utleieboliger på markedet akkurat nå, sier Augdal og legger til:

– Vi ser det er leiligheter med god standard som går raskt unna.

Flere ønsker nye og moderne boliger

Hun forteller videre at den store økningen på treromsleiligheter fra april i fjor til april i år også skyldes spesielt lave leiepriser enkelte områder i 2021 – deriblant Trondheim.

– Ser vi på snittprisen hele året har det vært en oppgang på tre prosent. Det ser også ut til å stabilisere seg med en liten oppgang fra forrige måned, sier hun.

Ifølge Augdal er det er mye som kan påvirke prisen, og det er gjerne sammensatt av flere faktorer.

– Vi tror prisene vil holde seg stabile en stund fremover, men det vil selvfølgelig avhenge av både tilbud og etterspørsel, og hvorvidt det ferdigstilles nye boligprosjekter fremover, sier hun.

Hun tror flere leietakere er mer opptatt av nyere og moderne leiligheter enn tidligere – gjerne fordi de ønsker å bo der over lang tid.

– Når det ferdigstilles nye prosjekter fører dette til flere nye leiligheter med god standard og attraktiv beliggenhet. Dette er det som oftest høy betalingsvillighet for, og da vil vi få en oppjustering av pris, avslutter direktøren.