Ikke la båten stå uforsikret i vinter!

Söderberg & PartnersSett deg nøye inn i konsekvensene før du sier opp båtforsikringen din om vinteren. Foto: Söderberg & Partners.

Stadig flere tenker at det å si opp båtforsikringen om vinteren kan være en smart måte å spare penger på. Fakta er at det fort kan bli dyrt! Skader og tyveri skjer også når båten ligger i opplag.

– I en periode med økte rente- og levekostnader skjønner jeg at det kan være lett å tenke at båtforsikring er unødvendig når båten ligger «trygt» på land. Det kan fort bli en kostbar erfaring, sier Sindre Ek i Söderberg & Partners.

Typiske vinterskader på båter i opplag

Skader skjer også når båten ligger i opplag om vinteren. Her er noen eksempler:

  • Tyveri av deler og motor (typisk påhengsmotorer, drev/propeller og elektronikk/tilbehør).
  • Nabobåten kan velte eller brenne slik at din båt blir skadet. Naboen vil som oftest ikke være ansvarlig for skaden på din båt.
  • Taket i opplagshallen raser sammen, båten ved siden av brenner eller det blir innbrudd. Opplagsstedet har ikke skadeforsikring på din båt.
  • Skader under opptak/sjøsetting/transport til/fra opplag.

– Jeg anbefaler alle som vurderer å si opp båtforsikringen sin i vinter, å sette seg nøye inn i hvilke konsekvenser dette kan få. Er dette en risiko du ønsker og ta? Husk at selv om det ikke er din skyld, er det din forsikring som dekker skader på din båt, avslutter Ek.