Fotballinteressert? Dette koster billettene til kampene i utvalgte land

Den toppligaen som er nærmest prisnivået til den engelske, er spanske Primera Division. Bildet viser en Barcelona-fan. FOTO: Pixabay

Det kan være svært kostbart å være fotballfan, i alle fall om laget ditt holder til i England og du vil se kampen fra tribunen.

Engelske fotballfans betaler mest i Europa for kampbilletter, viser tall GoEuro og Onefootball har hentet inn fra 2015.

Gjennomsnittlig billettpris var på hele USD 83 for å se en kamp i Premier League i fjor. Omregnet til norske kroner blir det 670 kroner.

Dette er betydelig mer enn hva du måtte ut for å se en kamp i den øverste divisjonen i andre populære ligaer.

Les også: Dette koster kampbillettene til ditt engelske favorittlag

En gjennomsnittlig billett til en kamp i franske Ligue 1 kostet til sammenligning 331 kroner, eller under halvparten av en kamp i Premier League. For å se en Bundesligakamp i Tyskland måtte du ut med 282 kroner. Enda billigere var det å følge lagene i italienske Serie A. Der kostet en gjennomsnittlig kampbillett 250 kroner.

Den toppligaen som er nærmest prisnivået til den engelske, er spanske Primera Division. For å se lag som blant andre Real Madrid og FC Barcelona, måtte du nemlig ut med 629 kroner.

Diagrammet viser hva du i gjennomsnitt måtte betale for en billett til kamper i landets øverste divisjon i 2015. Prisene er omregnet til norske kroner ved å benytte gjennomsnittlig valutakurs for 2015. Kilder: Norges Bank, GoEuro og Onefootball.

Diagrammet viser hva du i gjennomsnitt måtte betale for en billett til kamper i landets øverste divisjon i 2015. Prisene er omregnet til norske kroner ved å benytte gjennomsnittlig valutakurs for 2015. Kilder: Norges Bank, GoEuro og Onefootball.

Har prisene nådd smertegrensen?

I begynnelsen av februar ble det varslet at billettprisene for å se Liverpool spille på sin hjemmebane Anfield kommer til å bli oppjustert neste sesong. Billetter som tidligere kostet 59 pund (740 kroner), vil til neste år koste 77 pund (963 kroner). Dette betyr en prisøkning på rundt 30 prosent.

Les også: Fra i dag blir det enklere å investere bærekraftig

Dette har fått Liverpoolsupporterne til å se svart. I hjemmekampen mot Sunderland den 6. februar forlot derfor 10.000 hjemmefans arenaen 13 minutter før kampslutt for å markere hva de syntes om dette. Dette har aldri før skjedd i Anfields 132 år lange historie.

Et sesongkort vil neste sesong koste 1000 pund (12.500 kroner).

– Football Supporters Federation (FSF) vil samle representanter fra supporterklubbene i Premier League for å diskutere neste skritt i kampanjen. Det er mange muligheter å påvirke på, sa lederen av FSF Kevin Miles til den britiske avisen The Telegraph etter aksjonen på Anfield.

Les også: Dette er de mest populære nybilene i 2016

Tippeligaen er et stykke unna

Selv om Tippeligaen ikke var med i oversikten over, så laget avisen iTromsø en oversikt over hva sesongkortene til de norske toppserieklubbene kostet i fjor.

I eliteserien er det mange ulike kategorier for sesongkort, der man får rabatter for diverse medlemskap eller lavere priser for «dårligere» steder på stadion. iTromsø valgte å sammenligne sesongkortene for de dyreste plassene.

Det laget som hadde det billigste sesongkortet var Sarpsborg. De kostet nemlig 2500 kroner. Ville du derimot se alle 15 kampene på Lerkendal, måtte du ut med 4500 kroner.

Les også: Dette er vinnerne av årets sommerdekktester