Dette koster kampbillettene til ditt engelske favorittlag

Det er dyrt å se fotballkamper «live» i England. Illustrasjonsbildet over viser et angrep i kampen Arsenal-Aston Villa 1. februar 2015, hvor hjemmelaget vant 5-0 FOTO: Ronnie MacDonald, Flickr.com

Prisene for å se fotball i England har IKKE økt for majoriteten av fansen fra forrige sesong, viser en studie BBC Sport gjorde ved inngangen til denne sesongen. Dette gjelder imidlertid ikke for billetter til kamper i Premier League og for nordmenn som betaler med norske oljekroner.

BBC Sports årlige studie «Price of Football» undersøker prisutviklingen for mer enn 700 billetter til 230 britiske fotballklubber.

Resultatet viser at 52 prosent av billettene var uforandret i pris fra sesongen før. 18 prosent av billettene hadde falt i pris, mens kun 30 prosent hadde økt.

For Premier League var tallene hhv 55, 12 og 33.

Dyrt å se Premier League

Den billigste billetten til en kamp i Englands øverste divisjon koster nå i gjennomsnitt 30,68 britiske pund, mot 28,80 sesongen før. Dette er en økning på 6,5 prosent målt i lokal valuta.

Alle klubbene, med unntak av Swansea, deltok i undersøkelsen.

For en nordmann som elsker å se engelsk toppfotball er situasjonen enda verre. Mens gjennomsnittlig valutakurs for britiske pund var på 9,20 i 2013 og 10,37 i 2014, steg den til 12,34 i fjor.

I skrivende stund koster ett britisk pund 12,13 kroner.

Prisoversikt

I tabellene under kan du sjekke prisene du må betale for å se en enkelt kamp til ditt favorittlag.

Alle lag tilbyr flere forskjellige prisklasser, alt etter hvor du skal sitte på stadionet. Tabellen til venstre er rangert etter de billigste billettene, mens tabellen til høyre er rangert etter de dyreste billettene.

Oversikt billettpriser enkeltkamper. Det er brukt gjennomsnittlig kurs på britiske pund de siste seks månedene. Kilde: BBC Sport og Norges Bank

Oversikt billettpriser enkeltkamper. Det er brukt gjennomsnittlig kurs på britiske pund de siste seks månedene. Kilde: BBC Sport og Norges Bank

Tabellen over viser at du kan se Leicester «live» for mellom 283 og 643 kroner. Vil du heller se Chelsea, må du minst ut med 668 kroner.

Det kan godt hende at prisforskjellen mellom disse lagene ikke blir like stor neste sesong.

Kilder: BBC Sport og Norges Bank.

Kilder: BBC Sport og Norges Bank.

Sesongkort med store prisforskjeller

Når det gjelder priser på sesongkort, er det klart dyrest å holde med London-lagene Arsenal, Tottenham, Chelsea og West Ham.

For de dårligste plassene på Emirates Stadion, må du ut med rundt 13.000 kroner for en hel sesong.

De dyreste koster det dobbelte.

Til sammenligning koster det mellom 5100 og 6500 kroner for et sesongkort på The Hawthorns, hvor West Bromwich holder til.

Fullsatte stadioner

På tross av ganske stive billettpriser, er det ikke mange ledige seter på kampene i Englands øverste divisjon.

Under fjorårets sesong var 95,9 prosent av alle tilgjengelige billetter til Premier Leagues 380 kamper solgt.