DNB har lansert to nye indeksfond

DNB har lansert to nye indeksfond, hvor det ene investerer i fremvoksende markeder. Bildet viser Mexico City, som Bloomberg anser som ett av de mest attraktive fremvoksende markedene akkurat nå. Foto: Alejandro Islas Photograph AC/ Wikimedia Commons

To av DNBs mest populære aksjefond, DNB Global Indeks og DNB Norge Indeks, har nå fått to søsterfond. Det er DNB Norden Indeks og DNB Global Emerging Markets Indeks.

Åtte år etter at DNB lanserte sine første to indeksfond; DNB Global Indeks og DNB Norge Indeks, har Norges største bank nå kommet med to nye.

Disse heter DNB Norden Indeks og DNB Global Emerging Markets Indeks, og som det fremgår av navnene investerer de i hhv Norden og i fremvoksende markeder.

«Vi ønsker nå å tilby en større bredde innenfor indeksforvaltning for kunder som ønsker indekseksponering i andre geografiske områder eller markeder», står det på DNBs nettsider.

Annonse:


– De nye indeksfondene gir en bred eksponering innen spesifikke geografiske områder til en lav pris for våre kunder, sier forvalter Eirik Torbjørn Hauge i en kommentar, og legger til at både Norden og Emerging Markets (fremvoksende markeder) er naturlige investeringsunivers for kunder som tenker langsiktig sparing.

Ved utgangen av mars hadde 37.492 norske personkunder andeler i DNB Global Indeks, viser tall fra Verdipapirfondenes Forening (VFF). Tallet for DNB Norge Indeks var på samme tid 13.636.

Les også: Derfor vil ikke banker anbefale deg indeksfond

Billigere alternativ på Norden, men billigste indeksfond i fremvoksende markeder

Akkurat som de eksisterende indeksfondene til DNB, har de nye fondene et årlig forvaltningshonorar på 0,30 prosent. Minstetegningen er på 100 kroner.

DNB Norden Indeks må konkurrere om kundene med KLP AksjeNorden Indeks, som har 0,20 prosent i forvaltningshonorar.

I tillegg har Nordnet et norsk, svensk, dansk og finsk indeksfond, som alle er gratis. Ved å kjøpe andeler i alle disse, har du i praksis den samme eksponeringen som et nordisk indeksfond.

DNB Global Emerging Markets Indeks er sammen med KLP Aksje Fremvoksende Markeder Indeks II de to billigste fondet i sin kategori, begge med 0,30 prosent i årlig forvaltningshonorar.

Konkurrerende fond, som for eksempel Storebrand Indeks Nye Markeder og Handelsbanken MSCI Emerging Market Index, koster hhv 0,40 og 0,85 prosent i året.

Indeksfond er et aksjefond som følger en bestemt indeks, og forsøker å kopiere resultatet til denne indeksen.

I og med at dette ikke er veldig arbeidskrevende, kan kostnadene i slike fond settes til en brøkdel av kostnadene i et aktivt forvaltet fond.

Vær imidlertid oppmerksom på at indeksfond som investerer i samme region eller land kan følge ulike indekser.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Velg riktig indeksfond: Store prisforskjeller

Fire eksperter: Dette er ulempene med indeksfond

Banker anbefalte kunder med kredittkortgjeld å kjøpe aksjefond

Historisk svak krone: Har ditt aksjefond valutasikring?

Ikke alle IPS-leverandørene lar deg spare i aksjemarkedet etter fylte 67 år