Bevar telefonen din lenger: Ikke lukk apper etter bruk!

huawei Huawei. Foto: Pixabay.

Enkle endringer som å slette ubrukte apper, eller å koble telefonen fra laderen når den er på 80 prosent, er begge hjelpemidler for å bevare telefonen din i lengre tid. Mobilselskapet OnePlus har samlet fire av de mest effektive tipsene for å holde smarttelefonen din i topp stand lenger. 

– Det å velge riktig smarttelefon som passer dine krav kan være komplisert. Dette fordi det er mange aspekter å ta hensyn til i utvelgelsen. Når man derfor velger seg ut riktig modell, ønsker man gjerne å ha denne i god stand så lenge som mulig, sier Marie Dam Feldborg, Nordic Marketing Director i OnePlus. 

Feldborg kommer med følgende tips for å forlenge levetiden til telefonen din: 

1. Beskytt telefonen din med et deksel og en skjermbeskytter. Dette er kanskje et av de mest kjente tipsene, men samtidig det mest ignorerte. Siden telefonen er noe du kommer til å holde i hånden for lengre perioder, er både deksel og skjermbeskytter den beste beskyttelsen mot å miste telefonen i bakken. 

2. Optimalisert batteribruk. Batteriet i enheten vår er selve «hjertet» av telefonen, og det er helt nødvendig å holde batterikapasiteten for at du skal kunne ha glede av telefonen din i lang tid. Det er derfor anbefalt å holde batterinivået mellom 20-80%, da dette er optimalt nivå for å bevare batterikapasiteten. Noen telefoner, som OnePlus 11 5G, har innebygget teknologi som passer på akkurat dette. 

3. Riktig bruk av apper. Det er en myte at du må lukke alle apper etter bruk. Om du gjør dette tvinges Android-systemet til å restarte appene hver gang appen tas i bruk. Det gjelder særlig appene som brukes ofte. Det er derfor bedre å holde de åpne i bakgrunnen selv om de er inaktive, sånn at når de åpnes igjen krever systemet mindre ressurser og energi. Vi anbefaler også at du tar en opprydding i appene dine i ny og ne, for å fjerne apper som ikke er i bruk – det hjelper også på batterikapasiteten. 

4. Hold telefonen din unna ekstreme temperaturer og vann. Telefoner kan overopphetes når de er eksponert for ekstreme temperaturer. Dette kan skade batteriet ditt og resultere i reduksjon av kapasitet. Derfor er det anbefalt å oppbevare telefonen i temperaturer mellom 0 og +35 grader. Høy luftfuktighet er heller ikke bra for telefonen din. Selv om mange telefoner nå er vanntette, anbefales det å ikke bruke de i vann mer enn nødvendig da det kan skade telefonen din i det lange løp. 

– Dersom du bruker rådene over neste gang du går til innkjøp av en ny smarttelefon, vil sjansen for at den holder seg rask og smidig i lengre tid være stor, avslutter Dam Feldborg.