Leserinnlegg: Tilliten til norsk økonomi er svekket

frp Hans Andreas Limi, Fremskrittspartiets finanspolitiske talsperson. Foto: Håkon Rusdal, FrP.

Norges bank setter igjen opp rentene. Fallet i kronekursen skyter fart. Regjeringen skaper usikkerhet og svekker norsk økonomi. For første gang i moderne tid er det politisk risiko ved å investere i Norge. Tilliten til norsk økonomi er svekket.

Av: Hans Andreas Limi, nestleder og finanspolitisk talsmann (FrP).

På bare halvannet år med denne regjeringen har vi har sett skatteendringer med tilbakevirkende kraft, utlendinger som trekker pengene ut av Oslo børs, en krone i fritt fall, økende renter og bedriftseiere som flytter ut.

Ap og Sp fører en politikk som er unorsk og uansvarlig. Den fører til at investorer ikke våger bruke penger i Norge. Det blir en ond sirkel, med fall i kronekurs, som igjen fører til høyre priser og renter for folk flest.

Sammenlignet med landene i Vest-Europa har Norge høy inflasjon.  Vi importerer inflasjon gjennom en fallende kronekurs, og at valutaen vår blant annet svekkes gjennom lavere tillit til norsk økonomi.

Kronekurs og rentenivå henger sammen. Det er Norges Bank som setter rentenivået, men det er regjeringen som har satt vesentlige deler av premissene for at Norges Bank nå står i denne vanskelige situasjonen.

Investorene er bekymret for om de kan stole på norske myndigheter. Da blir arbeidsplassene og investeringene flyttet til land som oppfattes som tryggere enn Norge.

FrP ønsker å senke skattene og avgiftene, og en makspris på 50 øre KWt for alle, også bedriftene. Det vil få ned inflasjonen, og hjelpe folk og næringsliv å ta tilbake kontrollen over lommeboka.