Banker slår seg sammen

Richard Heiberg (bildet) blir konsernsjef i Sparebank 1 Østlandet fra 1. april. Foto: Ricardofoto

Sparebanken Hedmark og Sparebank 1 Oslo Akershus fusjonerer og blir en felles bank fra 1. april. Den sammenslåtte banken skal hete SpareBank 1 Østlandet.

Sparebanken Hedmark tok sitt nåværende navn i 1982, og etter 170 års bankdrift slår de seg nå sammen med Sparebank 1 Oslo Akershus.

Sistnevnte bank er heller ingen nykommer, men har en lang og tradisjonsrik historie fra 1898.

– Våre kunder skal vite at selv om vi endrer navn, så kjenner vi vårt opphav. Vi er fortsatt er en regionalt forankret bank med lokal tilstedeværelse. Sparebanken Hedmark er kjerringa mot strømmen, som innfusjonerer en hovedstadsbank og ikke motsatt, sier Richard Heiberg, administrerende direktør i Sparebanken Hedmark, i en pressemelding.

Les også: Aksjefond i Skagen og Delphi får nye forvaltere

Hovedkontor på Hamar

Han understreker at hovedkontoret blir i Hamar som før.

– At vi endrer navn forandrer ikke vår identitet, snarere tvert imot. Vi er en sterk, solid og stolt bank som tar skrittet over i hovedstadsregionen for å ta del i utviklingen i Norges sterkest voksende marked. Mange av Sparebanken Hedmarks kunder bor også her. Vår ambisjon er å bli en utfordrer på det sentrale Østlandet og slik sett speiler det nye navnet også bankens ambisjoner godt, sier Heiberg.

Selv om selve fusjonen gjennomføres nå, vil ikke de to bankene av praktiske årsaker få felles IT-løsninger, eksempelvis nettbank, mobilbank, felles nettsider og andre tjenester før i oktober.

–Vi vil bruke tiden framover til å endre logoer på ulike flater og samordne våre IT-systemer, sier Heiberg.

Les også: Skattekalender for 2017: Her er alle de viktigste datoene

Les også: Banker vil anbefale fondskonto, selv med nye skatteregler